Sorozást rendelt el az Iszlám Állam

Az általuk uralt szíriai területek lakosainak mozgósításába kezdett az Al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai ágának számító An-Nuszra Front és az Iszlám Állam – közölte Igor Konasenkov dandártábornok, az orosz védelmi minisztérium szóvivője vasárnap.

Az An-Nuszra Front Idlib és Hama tartományban kényszeríti a férfilakosokat a mobilizációra. Azzal fenyegetik őket, hogy lelövik családtagjaikat,  ha nem tesznek eleget a mozgósítási utasításoknak – mondta a dandártábornok. Hozzátette, hogy a szíriai kormányerők északi és észak-keleti előrenyomulása miatt rengeteg fegyveres menekül el a szélsőségesek soraiból. Az Iszlám Állam uralta Rakka tartományban pedig bejelentették a férfilakosság tömeges mozgósítását.

Konasenkov szerint a két terrorszervezet eközben harcba kezdett egymással az irányításuk alatt lévő anyagi forrásokért. Az elfogott rádióadásokra hivatkozva közölte, hogy az IÁ három támadást is végrehajtott robbanószerekkel megrakott gépjárművekkel az An-Nuszra parancsnokai ellen.

Hírdetés

Szavai szerint az IÁ vezetése azt követeli a parancsnokaitól, hogy növeljék az robbanószerkezetekkel felszerelt gépjárművek számát a fő közlekedési útvonalakon és a településeken a közeledő szíriai hadsereg feltartóztatásának céljából.

51 célpontot semmisített meg az orosz légierő

Az orosz légierő a nap folyamán folytatta hadműveleteit Hama, Latakia, Damaszkusz és Aleppó körzetében, a harci repülők 39 bevetést hajtottak végre, és 51 célpontot semmisítettek meg.

Oroszország szeptember 30-án indított légicsapásokat Damaszkusz kérésére a polgárháború sújtotta országban, a szíriai kormányerőkkel együttműködve. Nyugati országok aggodalmuknak adtak hangot, amiért az orosz gépek nemcsak az Iszlám Állam állásait, hanem más lázadócsoportokat is támadtak az ország nyugati részén, köztük mérsékeltként számon tartott erőket is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »