Sorost leckézteti a The Washington Times

Sorost leckézteti a The Washington Times

Megdöbbenve fogadta Soros György Magyarországot és a magyar kormányt ostorozó nyilatkozatát a The Washington Times konzervatív lap, ami egy rövid történelmi leckével próbálja emlékeztetni a milliárdost szülőföldje jelenlegi helyzetére.

Mindenhol aranyélete lehet valakinek, ha az illető éppenséggel milliárdos. Soros György milliárdos – aki az angol font megdöntésével egyszer már leváltotta Nagy-Britannia konzervatív kormányát – egy ideje saját hazája kormánya ellen áskálódik. Meglátása szerint Magyarországon a hatalom olyan elnyomó, aminek példáját még a szovjet megszállás alatt sem tapasztalhattuk.

Minden bizonnyal úgy gondolja, hogy amíg a modern kori Magyarország a szólásszabadság és szabad választások ellenére egy „Donald Trump Amerikájához hasonló” elnyomó állam marad, addig Soros György annak ítéli meg – olvasható  a The Washington Times konzervatív napilap véleménycikkében.

Ha ez valóban így lenne, akkor mindenkinek nehéz élete lenne Magyarországon. A szovjet megszállás alatt a magyarok az éjszaka közepén tűntek el fekete autókban, amik a titkosrendőrség székhelyére szállították őket. Ha túlélték a központot, akkor munkatáborba kerültek. A tulajdonjogokról csak álmodni mertek az emberek, miközben a zsarnoki hatalom tisztviselői dúskáltak a polgároktól elsajátított javakban – emlékeztet a szerző.

Hírdetés

A szólás- és vallásszabadság mellett szabad választások sem voltak, az erről szóló dokumentáció szabadon megtekinthető a budapesti Terror Háza Múzeumban, a titkosrendőrség egykori székhelyében – mutat rá. A cikk szerint szerint ideje lenne, hogy Soros György meglátogassa a múzeumot, hogy lássa: a kommunizmus és a fasizmus nem a politikai spektrum ellentétes oldalán helyezkednek el, hanem a társadalmi változások természetből eredő ikrei.

Az Orbán Viktor vezette Magyarország komoly fejtörést okozhat Sorosnak, hiszen alaposan megváltozott a szovjet megszállás óta. A miniszterelnököt 2002-ben leváltotta az MSZP-vezette koalíció, de 2010-ben visszatért az ország élére, és kétharmados többséget is szerzett – mutat rá az elmúlt tizenöt év politikai változásaira, de végül a magyarországi választásokra hívja fel a figyelmet:

„Orbán Viktor arra kéri a szavazókat, hogy válasszanak az ő magyarországi jövőképe és Soros bajnokainak csodás ígéretei és illúziói között.” A közelgő választás közepette senki sem próbálja elhallgattatni Sorost, ami különösen rossz fényben tünteti fel a milliárdos szovjet időkben szenvedő magyarokra tett megjegyzéseit.

forrás: Hirado.hu

The post Sorost leckézteti a The Washington Times appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »