Sorosnak új ötlete van – készülhetünk a klíma-lockdownra?

Sorosnak új ötlete van – készülhetünk a klíma-lockdownra?

Soros György és a hozzá hasonló dollármilliárdos spekulánsok számára a válságokkal köszönt be az igazi vadászidény.

Ilyenkor lehet igazán pénzt keresni és hatalmat gyakorolni. A COVID is egy ilyen válság (volt), és úgy tűnik, nagyon nem szeretnék, ha egyszer csak véget érne, és a világ visszatérne a normális kerékvágásba. Ha nincs krízis, akkor csinálni kell.

Sorosnak és a vele tandemben haladóknak tehát nem akaródzik elengedni a COVID kezét, és egy vezércsellel megpróbálják összekötni a járványt a klímaváltozás témájával. Gyorsan farigcsáltak is egy konteót, amely szerint a klímaváltozás miatt az ember közelébe kényszerülő állatok okozták a járványt – és okoznak majd újabbakat. Ezt semmiféle tudományos kutatás sem támasztja alá, sőt, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a COVID egy ember által létrehozott vírus, és nem a „Pachamama bosszúja”. Ezért a kijelentésért pár hónapja még Facebook-letiltás járt, ma már azonban egyre több nyugati tudós és járványszakértő beszél arról – még csak halkan ugyan –, hogy a koronavírus nem természetes eredetű.

A COVID-klíma párosítás azonban kapóra jön a nagy multicégeknek is, akik szépen megszedték magukat a „lockdownok” idején. Könnyen kiszorították a kisebb (helyi/nemzeti) vállalkozásokat, amelyek tőkeerőben és tartalékban messze elmaradnak a globális multiktól, és amelyek emiatt sokkal kisebb arányban tudták túlélni a hónapokon át tartó lezárásokat. A recept utolsó összetevője a hitelezés, pontosabban a Soros-féle örökjáradék-kötvény, amelyet az Európai Unió polgárai életük végéig törlesztenének, sőt, még az unokáink is ezt fizetnék vissza.

Hírdetés

A Project Syndicate online véleményportálon – amelyet az Open Society Institute egyik projektjén keresztül Soros György finanszíroz – már 2020 októberében megjelent egy írás „A klímalezárások elkerülése” (Avoiding a climate lockdown) címmel, amelynek szerzője az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egészségügyi közgazdaságtannal foglalkozó új tanácsadó testületének a vezetője. A cikk röviden és tömören arról szól, hogy ha az emberek – és a politikai vezetők – nem tesznek eleget a klímabolsevikok utasításainak, akkor bizony jön a klímalezárás, amely során korlátozva lesz a magángépjárművek használata, betiltják a légiközlekedést, tilos lesz a vörös hús fogyasztása és olyan szélsőséges intézkedéseket vezetnek be, hogy a fosszilis energiahordozókkal foglalkozó vállalkozásoknak le kellene állítaniuk a működésüket. Egy szép új világ, amelyben nemzetközi szervezetek mondják meg, hová mehetsz el az autóddal, mit ehetsz és mit nem, és mikor kapcsolhatod fel a villanyt. Mindez azonban elkerülhető – állítja a cikk: „Egy ilyen szcenárió elkerülése érdekében felül kell vizsgálnunk gazdasági struktúráinkat, és másképp kell működtetnünk a kapitalizmust. […] megköveteli a vállalatirányítás, a pénzügyi, a politikai és az energetikai rendszerek zöld gazdaság felé történő átirányítását […] át kell alakítanunk a munka, a szállítás és az energiafelhasználás jövőjét.” 

Szóval ha nem alakítjuk át a politikai és gazdasági rendszerünket, akkor majd valakik (talán Soros és a 200 legnagyobb globális cég, mellesleg a legnagyobb szennyezők) úgy döntenek, hogy a négy fal közé zárnak minket? Persze pusztán emberbaráti megfontolásból, szigorúan a mi érdekünkben szép csendben átveszik a társadalmi, gazdasági és politikai rendszerek feletti ellenőrzést. Ez azért még Soros-mércével is nagy pofátlanság.

Lánczi Tamás

 

politológus


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »