Sorosék provokátorokat fizetnek

„Mi vagyunk a média” („We are the media”).

MINA

Az amerikai Országos Demokrácia Alapítvány és Soros macedóniai provokátorokat fizet.

Az angol nyelvű macedóniai hírportál azzal kezdi beszámolóját, hogy Soros és a washingtoni Országos Demokrácia Alapítvány (NED – National Endowment for Democracy) által finanszírozott „Civil” nevű „nem kormányzati szervezet” Macedóniában kampányt indított, amelynek keretében arra bátorítja a polgárokat, hogy másokat provokáljanak, majd pedig az incidenst vegyék fel okostelefonjukra. Az így elkészült videofelvételért, azaz incidensekért darabonként 100 amerikai dollárt fizet a provokátoroknak, tudta meg a macedón Vecer nevű lap.

Hírdetés

A „Civil”-t Xhabir Derala alapította, aki nyíltan támogatja országában a muzulmán kisebbség radikalizálódását. E szervezet több mint fél millió dollárt kapott az USAaid-től, az amerikai fejlesztést segítő szervezetétől és Sorostól.

Ez az amerikai kormányszervezet és Soros egymással karöltve dolgozik ugyanazon „progresszív” programok és közös politikai célok megvalósítása érdekében. Új projektjük neve „Mi vagyunk a média” („We are the media”). A projekt kezdeti stádiumában van. Mindent videóra vesznek azzal a szándékkal, hogy az állítólagos bántalmazásokat, megfélemlítéseket, korrupciót, a közhivatalok visszaéléseit rögzítse. Ez a hivatalos megfogalmazás, de mint a Vecer kinyomozta, mindazon személy, aki a provokációt előkészíti, megrendezi és okostelefonjával rögzíti, 100 dollárt kap.

Lényegében a „Civil” az ellenzéki újságírók helyébe akar lépni és a polgárokat provokátorokká akarja átalakítani, akiknek feladata incidensek megrendezése. Az egyik ilyen személy, aki ezt pénzért tette, Sashe Ivanovski, és saját magát „Politikónak” nevezi. Gyakorta előfordult, hogy belemászott politikusok és üzletemberek arcába, akik azután bizony jókorákat visszaütöttek.

A provokátoroknak az első kiképzését a strugai Hotel Montenegróban tartották. A projekt fő finanszírozója az amerikai Országos Demokrácia Alapítvány (NED), amelynek közismertek a kapcsolatai a CIA-vel. A NED-re gyakran utalnak úgy, mint a CIA „legális kirakata”, és az gyakorta finanszíroz világszerte államcsínyeket. Soros Nyílt Társadalom Alapítványa szintén támogatja a projektet.

Lovas István – www.demokrata.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »