Soros: vigyázó szemetek Magyarországra vessétek

Az Unió huszonnyolc országába folyósított, Soroshoz köthető pénzek egyharmada Magyarországon kötött ki, derül ki egy frissen kiszivárgott belső dokumentumból.

Mindannyian számtalan alkalommal hallhattuk, hogy a Soros Györgyhöz kötődő szervezetek hálózatát emlegetni nem más csupán, mint összeesküvés-elmélet. Az elmúlt hónapokban a „független-civil” oldal számos képviselője hangoztatta, hogy nincs itt semmi látnivaló, nincs itt semmiféle összefonódás. Aki bármilyen együttműködést emleget, az nem tudja mit beszél. (Esetleg antiszemita.)

Mint a 444 júniusi, „Összeesküvés elméletek országa vagyunk” című Pulitzer-gyanús cikkéből kiderül, hiába minden: „Tíz megkérdezettből (…) csupán három hisz abban, hogy Soros György a kormány megbuktatására törekszik, és a válaszadók kétharmada szerint ez csak a kormány kommunikációs fogása”.

Az index szintén júniusban énekelte meg, hogy: „Ha Soros tényleg nekünk jönne, elég nagy bajban lennénk”, de mint kiemelik, szerencsére „Soros Györgyöt valószínűleg kismillió dolog sokkal jobban foglalkoztatja annál, mint hogy mi folyik Magyarországon és mit mondanak róla a kormányinfón, lerohanni meg végképp nem akar minket”.

A helyzet az, hogy azok a bizonyos „össszeesküvés-elméletek” mára úgy tűnik kiállták a valóság próbáját.

Mint a napokban kiszivárgott Soros-vezérhajó, Open Society Institute belső dokumentumából kiderül: Soros 91 szervezetnek juttatott pénzt Európa szerte, a 2014-es év választásaival összefüggésben.

Hogy mégis mire?

Hírdetés

Természetesen nem másra, mint a nemzeti és helyhatósági választások befolyásolására, kiemelten olyan az “európai demokráciára komoly fenyegetést jelentő” országokban, mint “Franciaország, Magyarország és Hollandia”.

Ez ám a tiszta beszéd.

Mint a dokumentum projektjeit összesítve kiderül a 91 projektből 31-nek van részben vagy egészben magyarországi vonatkozása. A megpályáztatott nagyságrendileg 5,5 millió dollárt kitevő összegnek pedig mintegy 39 százaléka, 2,1 millió dollár vándorolt a Soros által kistafírozott hazai „civilek” zsebébe. (Ez barátok között is 595 millió forint.)

Tehát az Unió huszonnyolc országában elköltött pénzből, részben vagy egészben az összes pénz 39 százaléka ment el a hazai állapotok „javítására”.

A 21 oldalas listát végigböngészve nem kisebb neveken akad meg az ember szeme, mint a „független” jogvédelem hazai letéteményese a Transparency, a migráns úszónőkért aggódó Magyar Helsinki Bizottság, vagy a mértékadó újságírás magyarországi letéteményese, a „mindentől független” 444.hu. A listáról természetesen nem maradhat le a Gyurcsány-kormányok támasza a Political Capital sem, de befutó helyen van a Társaság a Szabadságjogokért és az Eötvös Károly Intézet is.

A kiszivárgott dokumentumok alapján olybá tűnik – a liberális összeesküvés- elméletek ellenére – Soros mégis igen élénk érdeklődést mutat a hazai állapotok iránt. Magyarország nagy „barátjának”, az öreg spekulánsnak pedig, bizony az egész honi civil ellenzék elfér a zsebében.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »