Soros után Sargentini folyik hamarosan a csapból is

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt nyilvánvalóvá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament – hozta nyilvánosságra a Magyar Idők kedd délután.

Mint azt a cikkben írják, a kormány emellett a jelentés kapcsán az Európai Unió Bíróságához fordul, az Országgyűlés pedig határozatban fejezheti ki tiltakozását a bevándorláspárti erők Magyarország elleni politikai támadása miatt. Értesüléseik szerint televízió-, rádió- és internetes hirdetésekben is kifejti majd álláspontját, miszerint a magyar jogállamiság helyzetét bíráló, Magyarországot elítélő dokumentumot a politikai nyomásgyakorlás részének tekinti, amelynek nem fog engedni.

Hírdetés

A tájékoztatással párhuzamosan jogi elégtételt is kíván venni a kabinet, a kormány döntése értelmében az Európai Unió Bíróságán támadják meg az EP Sargentini-jelentésről szóló szavazását, mivel a lisszaboni szerződéssel ellentétes módon a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával született kétharmados többség. Közlik, ugyan a magyar kormány keresetének nincs halasztó hatása, azonban az osztrák uniós elnökség korábban közölte, az Európai Unió Tanácsának jogi szolgálatához fordul a szavazás sokak által bírált eljárásrendje miatt, az itt születő véleménynek pedig akár döntő jelentősége lehet az ügy tárgyalásának elkezdésében.

Közben kiderült, az Országgyűlés határozatban utasíthatja vissza a Sargentini-jelentésben foglaltakat, az EP-szavazást és a határvédelem nemzeti hatáskörének elvételével való zsarolást. Gulyás Gergely és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Magyarország szuverenitásának megvédéséről és a Magyarországgal szembeni rágalmak visszautasításáról címmel határozati javaslatot nyújtott be hétfő este az Országgyűlésnek. A kormánypárti beterjesztők a dokumentumban leszögezik: a Sargentini-jelentés és annak európai parlamenti elfogadása a demokratikusan megválasztott magyar parlament saját hatáskörében meghozott döntéseit, alaptörvényét, jogszabályait és személyi döntéseit támadta meg, ezzel túllépte hatáskörét és megsértette Magyarország szuverenitását.

(Híradó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »