Soros-ügyben figyelmeztették a külügyminisztériumot

THE DAILY SIGNALS

Republikánus szenátorok közölték, más eszközök is rendelkezésükre állnak, hogy kivizsgálják az amerikai adófizetők pénzének elköltését – amely pénzeket arra használtak, hogy finanszírozzák George Soros „liberális milliárdos” külföldi hálózatait –, amennyiben a Trump-kormány külügyminisztériuma nem ad választ kérdéseikre.

Március 14-én hat republikánus szenátor írt Rex Tillerson amerikai külügyminiszternek, hogy a külügyminisztérium indítson vizsgálatot, miként használtak a Soros-finanszírozású Nyílt Társadalom Alapítványok szövetségi pénzeket elsősorban Macedóniában és Albániában progresszív ügyek támogatására és arra, hogy ezen országokban aláássák a konzervatív és mérsékelt politikai vezetőket.

A külügyminisztérium törvényi ügyekkel foglalkozó osztálya nem azzal válaszolt, hogy foglalkozott volna a vizsgálat ügyével, hanem azzal, hogy az USAID-et (az USA Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége) védte.

Mike Lee (Utah), James Inhofe (Oklahoma), Ted Cruz (Texas), Bill Cassidy (Louisiana), Thom Tillis (Észak-Karolina) és David Perdue (Georgia) nyújtotta be az eredeti kérdést Tillersonnak. Ebben arról is szó volt, hogy az USA-nak felül kell vizsgálnia, miként használják az adófizetők dollárjait azért, hogy leállítsák az olyan tevékenységeket, amelyek politikai nyugtalanságot okoznak, nem tisztelik a nemzeti szuverenitást és a civil társadalmat, valamint aláássák az Egyesült Államok kísérletét pozitív nemzetközi kapcsolatok kiépítésére. 

Hírdetés

Lee szenátort nem elégítette ki a kapott levél és szerinte az ügyet Tillersonnak át kell tekintenie –jelentette ki Lee szóvivője a Daily Signalsnak.

A Judicial Watch nevű civil szervezet bírósági eljárást kezdeményezett, hogy az információ szabadságát szabályozó törvényre hivatkozva megkapják a dokumentumokat.

A Judicial Watch bejelentette, arról értesült, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok több tucat civil szervezetet hoztak létre és pénzeltek Macedóniában azért, hogy megdöntsék az ottani konzervatív kormányt. A szervezet által megkérdezett macedón politikusok e szervezeteket „Soros gyalogságának” nevezték.

Lovas István – www.demokrata.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »