Soros szövetségese jelent hazánkról – ez ám az abszurdum

A holland Zöldbaloldal (Groenlinks) politikusát, Judith Sargentinit jelölte ki kedden az Európai Parlament állampolgári, jogi, bel- és igazságügyi bizottsága, hogy feleljen a magyarországi jogállamiságot értékelő jelentésért – jelentette be az EP zöldpárti (Greens/EFA) frakciója. Az csak hab a tortán, hogy ez az akárki Soros-bérenc bevándorláspárti ultraliberális.

Az EUobserver portál szerint Sargentini jelentése javaslatokat is tartalmaz, hogy milyen lépésekkel kell megakadályozni Magyarországon a demokrácia hanyatlását. E dokumentum alapján dönt majd az EP arról, hogy javasolja-e az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanácsnak, hogy indítson eljárást Magyarország ellen, ami az alapszerződés hetes cikkelyének aktiválásával akár szavazatmegvonást is jelenthet – ezt nevezik az uniós politikai szlengben az „atombombának”.

Az EP május 15-én fogadott el egy erősen elfogult, baloldali-zöldpárti és liberális frakciók által jegyzett állásfoglalást Magyarországról. A magyar kormány szerint a jelentéssel, annak módosításaival és szavazásaival az egész procedúra a 2018-as választási kampányig húzódhat, így okai inkább politikaiak, mintsem jogiak.

A Zöldek közleménye szerint Sargentini a sajtószabadság megsértése, a menekültek és kisebbségek jogsérelmei, valamint az egyetemek és nem kormányzati szervezetek (NGO-k) elleni kormányzati fellépés kapcsán is javaslatokat fog tenni.

Hírdetés

A holland politikus szerint „az EU-nak többet kell tennie Orbán Viktor bírálatánál, mert úgy tűnik, a magyar kormány boszorkányüldözést folytat minden ellen, ami egy egészséges, a jogállamiságot tiszteletben tartó demokráciához tartozik”. „Ha egy ország nem képes többé biztosítani közös értékeinket, logikus lépés megvonni a szavazatát. Nem engedhetjük meg, hogy Magyarország blokkolja az unió közös problémáit megoldó nagyon szükséges lépéseket” – írta Sargentini.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, tavaly a DCLeaks hackercsoport rengeteg dokumentumot szivárogtatott ki George Soros alapítványa, az Open Society Foundations adatbázisából. Ezek közé tartozik a Kumquat Consult tanácsadó cég jelentése is, amelyben arról tájékoztatták a Soroshoz tartozó Open Society European Policy Institute-ot, hogy a 2014–19-es ciklusban kik azok az EP-képviselők, akik megbízható szövetségesnek számítanak, ha a Soros-alapítvány értékeinek támogatásáról van szó.

Ezen a listán rajta van Judith Sargentini is, s a megbízható szövetségesek már a Magyarországról szóló vitában is erősen felül voltak reprezentálva a kritikusok között.

Ahhoz, hogy az egész procedúra végén az eljárás valóban elinduljon, az EP-ben kétharmados, a tanácsban négyötödös többség kell. A jelenlegi erőviszonyok szerint ez várhatóan nem lesz meg.

mho


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »