Soros megmondja:kitárni a kapukat a betolakodók előtt, hitelt felvenni, hogy jól éljenek nálunk

Brüsszelbe látogatott tegnap Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt mellett George Soros is, hogy találkozzon Dimitrisz Avramopulosz migrá­ciós biztossal és Hrisztosz Sztilianidesz humanitárius segítségnyújtásért felelős biztossal is. A zsidó spekuláns számára kiemelt kérdés a migráció, amikor legutóbb, 2016 júniusában felszólalt az Európai Parlamentben, akkor is arról beszélt, legalább 30 milliárd euró kell az európai menekültválság kezeléséhez.

Sőt, ennek sokszorosa sem ártana, ezért adót kéne emelni, kiadásokat csökkenteni.

A források előteremtéséhez például az agrártámogatások és kohéziós pénzek csökkentését tartotta elképzelhetőnek. Ez a felvetés némileg összecseng a befogadáspárti nyugat- európai politikusok követeléseivel is, hogy a migránsok befogadásához kössék a források kifizetését, így nyomást gyakorolva a kvótának ellenálló kelet-közép-európai országokra.

Soros több cikket is közölt a migránsválság 2015-ös kezdete óta arról, milyen bevándorláspolitikát vár az Európai Uniótól. A Financial Timesban 2015-ben arról írt, hogyha Európa nem segít a menekülteken, maga is elbukik. Bírálta Brüsszelt, amiért a menekültválság során az EU nem képes közösen cselekedni, és hagyta, hogy a tagállamok maguk vegyék kézbe a kérdés megoldását, például hogy Magyarország kerítést építsen a déli határra. Már akkor sürgette, hogy a kvóták végrehajtását komolyabban kellene venni, a közös uniós menekültügyi rendszer kötelező elemévé kell tenni.

Hírdetés

Ugyanazon év novemberében a The Wall Street Journal blogja számolt be egy isztambuli háttérbeszélgetésről, amely alapján a lap a határok megnyitásának hangos szószólójaként emlegette Sorost.

A Project Syndicate oldalon megjelent írásában Soros hatpontos tervet vázolt a migráció kezelésére, s ennek részét képezte az is, hogy az Európai Uniónak legalább évi egymillió menedékkérő befogadására kell berendezkednie, a terheket elosztva a tagállamok között.

Majd 2016 nyarán hétpontos tervvel állt elő, amely szintén azzal indított, hogy az EU-nak és a világ többi részének is nagyszámú menekültet kellene befogadnia. Ismét felvetette az európai adók bevezetését, valamint hogy vegyék ki a tagállamok kezéből a menedékkérelmek elbírálását.

George Soros nézeteivel többször is összhangba kerültek a brüsszeli tisztségviselők nyilatkozatai, Avramopulosz biztos például jó néhányszor szankciókkal fenyegette a menekültek áthelyezésében részt nem vállaló államokat.

mho


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »