Soros megint milliókat nyer összeomlásból + CEU fizetések

Soros megint milliókat nyer összeomlásból + CEU fizetések

BREITBART

Szemben a kormánnyal, vannak kevésbé jólelkű emberek, akik szeretnék Soros utolsó nevetését látni, de hogy ez nem az lesz, mint amiről a Breitbart tudósít, szinte márványba véshető hit.A spekuláns, aki „széttörte a Bank of Englandet”, emlékeztet tudósítása összefoglalójában az amerikai Breitbart hírportál londoni szerkesztésű kiadása, beállt a sorba, hogy várja az Egyesült Királyság második legnagyobb építkezési vállalkozásának összeomlását, amiből milliókat profitálhat.

A Carillion cég – amely börtönöket is épít, valamint fél százezer házat katonáknak közbeszerzéses alapon – hétfőn ment csődbe. Mégpedig másfél milliárd font adósságának súlya alatt. Egyebek mellett 587 millió font nyugdíjhiánnyal. A cég világszerte 43 ezer embert foglalkoztat. Ebből húszezret Nagy-Britanniában. Munkásokat, kórházi takarítószemélyzetet és így tovább.

A munkahelyek elvesztése és az az által érintett közszolgáltatások turbulenciája közepette 12 fedezeti alap 200 millió font nyereséget biztosított magának Carillion részvények fedezetlen eladásával („short-selling”), melyben Soros benne volt.

A fedezetlen eladás azt jelenti, hogy a befektetők egy adott díj ellenében vásárolnak részvényeket és adják el őket annak reményében, hogy később visszavásárolják őket, ha a részvény ára esik és így nyereségre tesznek szert, mielőtt visszaadnák az értékpapírokat az eredeti tulajdonosnak.

Anélkül, hogy a további tranzakciós részletekkel húznánk olvasóink drága idejét, jelezzük: a cikk emlékeztet arra, hogy Soros más országok gazdaságával is hazardírozott Quantum Alapján át, és így fedezetlenül adott el valutát Thaiföldön 1997-ben, ami olyan pénzügyi válságot váltott ki, amely Dél-Kelet Ázsia nagy részét depresszióba sodorta.

Malajzia akkori miniszterelnöke, Mahathir Mohamad a fedezeti alaptulajdonos Sorost „bűnözőnek” nevezte és belegázolt azzal, hogy a térség mindazon országait aláaknázta, melyek negyven éven át dolgoztak gazdaságuk felépítéséért.

Hírdetés

És aki idáig eljutott az olvasásban, annak egy találós kérdés. Mit gondolnak, kedves olvasók, mennyivel jutalmazhatják havi apanázs tekintetében azon professzort, aki elvállal egy éppen most meghirdetett tanári posztot?

Ugyanis az állást pont most hirdetik. A jelentkező a „George Soros Visiting Chair” és a szintén róla elnevezett „George Soros Visiting Practitioner Chair” nevű pozícióba kerül a CEU egyik tanszékén.

Amit e személy kap:

– Havi fizetés, amely nem lehet több 9.500 dollárnál.

– Retúr repülőjegy.

– 2000 dollár értékű utazási költségkeret bárhová utazásra.

– Egészségügyi biztosítás Magyarországon.

– Lakás biztosítása a CEU Wallenberg vendégházban vagy más, azzal egyenlő szintű helyen.

– Iroda, telefon, számítógép, könyvtárjegy, valamint a CEU létesítményeihez és eseményeihez való hozzáférés ingyenesen.

– Kutatási asszisztens, ha van rá igény.

Miközben persze „tudjuk”, Soros ma a világért se támogatja az általa alapított CEU-t.

Aki pedig nem hiszi, hogy ilyen állásajánlat ma tanárnak létezik nálunk, méltóztasson ideklikkelni.

http://demokrata.hu/hir/kulfold/soros-megint-milliokat-nyer-osszeomlasbol

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »