Soros lobbistái Prágából támadnak

Soros lobbistái Prágából támadnak

A George Soros és a nyugati országok által közösen finanszírozott prágai lobbiszervezet a Russia Todaynek (RT) nyilatkozó 2327 prominens személyiséget listázta és „hasznos idiótáknak” nevezi őket.

Soros lobbistái Prágából támadják a Russia Todaynek nyilatkozókat

Az orosz tévéhálózat francia nyelvű szolgálatának honlapján erről író Bryan McDonald szemében ez nem más, mint egy újabb McCarthy-féle támadás a mediális szférában megvalósuló kifejezés szabadsága ellen.

Bryan McDonald hosszú éveken át Dublinban dolgozott vezető ír lapoknak, de színházkritikákat is ír a brit Daily Mailnek. Jelenleg elsősorban az orosz témák foglalkoztatják.

Itteni cikke elején felteszi a kérdést: mi a közös Harrison Fordban, Oliver Stone-ban, Vivenne Westwoodban, stb.? Az, hogy megszólaltak az RT-n.

És így szerepelnek a Cseh Köztársaság fővárosában működő Európai Értékek Agytröszt („European Values Think-Thank”) lobbiszervezet egyik Oroszországgal megszállottan foglalkozó munkatársa, Monika Richter és társai listáján, amelyen ott vannak újságírók, egyetemi tanárok, nyugati politikusok és mások.

Ami e lista minőségét illeti, az katasztrofális. Így például összekeveri Boris Johnson brit külügyminisztert egy őt megszemélyesítő komédiással. Ami még bizarabb, nem tud különbséget tenni Larry King (az RT világhírű, a CNN-től odament műsorvezetője) és Larry David amerikai színész között. De ezek az említettek nem elszigetelt hibák, írja McDonald, hanem hemzseg tőlük a feketelista.

A különféle oroszellenes lobbik rosszul átgondolt rágalmazó kampányai nem jelentenek újdonságot, de ez a kezdeményezés különösen alkalmatlan: olyannyira telve van hibákkal, mintha azt egy hét végén sebtében hozták volna létre.

Az írás ezután rátér az „Európai értékek” finanszírozására. 2015-ben legnagyobb pénzelője „George Soros, a vadkapitalizmus veterán milliárdosa” volt. A pénzek Soros Nyílt Társadalom alapítványától érkeztek.

Hírdetés

Oroszországban ezt a szervezetet rossz szándékúnak és a biztonságra nézve fenyegetőnek tekintik és ezért be van tiltva.

McDonald ezután megjegyzi, hogy Sorosról ugyanilyen nézetek alakultak ki Magyarországon és Izraelben is. Magyarországon Sorost „az állam ellenségének” nyilvánították.

Soros nem barátja a demokráciáknak. Hatalmas vagyonát arra használja, hogy szuverén országok belügyeibe avatkozzon és aláássa az általa utált kormányokat.

Amivel Monika Richter vádolja az RT-t. Holott ezen orosz tévének a célja egyszerűen az, hogy bemutassa, mi az adott témákban az orosz vélemény.

Ennek a feketelistázó szervezetnek Soroson kívül a következő nagy pénzügyi támogatói vannak: Európai Bizottság, Európai Parlament, az amerikai és a brit prágai nagykövetség. Nem kell zseninek lenni és nagy fantáziával rendelkezni ahhoz, hogy elképzeljük, ez miért van így.

Az is jelzi, miről van szó, hogy Richter ugyancsak kapcsolódik az Atlanti Tanácshoz, amely hatalmas amerikai szervezetet a Lockheed Martin Corporation, a Raytheon Company (mindketten hadiipari óriásvállalatok), az amerikai külügyminisztérium és az Ukrán Világszövetség pénzeli. Mely szervezetek mindegyike hasznot húz, ha fenntartják a feszültséget Oroszország és a Nyugat között.

E lista nevezi Moszkva „hasznos idiótáinak” Kofi Annan volt ENSZ főtitkárt, Mihail Gorbacsovot, Jeremy Corbyn brit munkáspárti elnököt és a többieket, mint a világszerte tisztelt értelmiségit, az amerikai Noam (a listán „Noah”) Chomskyt mert nyilatkoztak az RT-nek.

Az RT-n megjelent leleplező cikket olvasva feltehetjük a kérdést: hány száz, hány ezer, hány tízezer bizonyíték kell annak alátámasztására, hogy ki George Soros és kikkel működik együtt?

Vajon ha egy pártatlan ember a világ összes bizonyítéka – ismétlem, bizonyítéka – alapján nyilatkozhatna arról, szerinte ki avatkozott be valójában idegen országokban tartott választásokba, Putyin orosz elnök avagy az amerikai kormány Sorossal karöltve, mi lenne a tárgyilagos válasz?

E cikk egy újabb bizonyítéka annak, hogy Sorostól és társaitól mit várhatunk el a jövő évi választások napjáig tartó hazai kampányt illetően.

Lovas István


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »