Soros-kormányzat

Soros-kormányzat

Sorsdöntő hét Bulgáriában.

Most derül ki, sikerült-e a fő kormánypártnak bevásárolnia elegendő képviselőt az új kormányalakításhoz.

Képzelem, mit mondanának a nyugati mértékadó médiák, ha ez más tenné. De így, hogy az ő emberük teszi ezt, teljes kuss van. Meg is lepődtem, hogy a 24.hu egyáltalán beszámolt az ügyről, s még nyíltan is megírtak pár valós adatot!

Ami nincs benne a cikkben, azt most megírom. Ez pedig a nagy nyugati nyomás. Nyugatról ugyanis a cél stabil nyugatpárti bolgár kormány megalakítása a háborús helyzetben. A nyugatot nem érdekli a bolgár belpolitika.

Ha minden egyértelműen nyugatpárti – akár erősen nyugatpártia, akár vonakodóan nyugatpárti – párt összeállna, lehetne akár 60 % feletti többség is. A gond az, hogy a PP és a DB egész létezése azon alapszik, hogy ellenzik a GERB és a török párt “korrupt” modelljét, plusz a GERB is ellenzi a török párt “korrupt” modelljét, miközben mind a 4 párt magát kategórikusan euroatlantistának nevezi. Szóval a PP és a DB minden hitelességét elvesztené, ha összeállna a GERB-bel, míg a GERB számára ugyanez nem jelentene presztízsveszteséget.

Hírdetés

Hiszen az egész 2020 arról szólt, a “korrupt” GERB-et le kell váltani bármi áron! Most meg kiderül: nélküle nincs stabilitás? S még a nyugat is a GERB mellé állt?

A PP és a DB – jogosan – rámutat arra is, hogy ha ők most elvesztik hitelüket, az az oroszpárti ellentábort fogja segíteni már középtávon is.

Csak hát a nyugatot egyedül a rövidtáv izgatja.

Minden pénz most arra megy, legyenek megvéve még képviselők, vagy valahogy legyen koalíció a GERB és a PP között. Ha nem, októberben választások lesznek, melyen a mostani kormányzat 2 fő nyugatpárti pártja biztosan jóval rosszabb eredményt fognak elérni, mint amilyen pozíciójuk most van. A mostani 7-párti parlament helyett 8-párti várható, a plusz 1 párt is oroszpárti lesz.

A mostani kormány sikeresen elérte, hogy a bolgár-orosz viszony rosszabb legyen, mint ami a II. vh. alatt volt, ez pedig még a nyugatpárti szavazók nagy részének se tetszik.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »