Soros háborút javasol Oroszország ellen

Ez csak a kezdet? Az amerikai üzletember, George Soros, a közelmúltban azt nyilatkozta a francia Paris Match magazinnak, hogy Európának fel kell készülnie a közelgő háborúra. A francia lap kérdésére, miszerint lehetséges-e egy háború, George Soros így válaszol: „Igen.

Csakhogy úgy tűnik, hogy mind az európaiak vezetők, mind az európai polgárok nincsenek tudatában ennek a veszélynek. Európának sürgősen fel kell ébrednie. Fegyverkeznie kell.

Az Európai Unió tagállamainak úgy kell eljárniuk, mintha közvetve háborús helyzetbe kerülnének. Oroszország most egy poszt-demokratikus társadalom modellje, amely a nacionalizmusra támaszkodva alapjaiban rombolja az európai alapértékeket. Ez a szabadság megtagadása. A cárizmus a demokrácia ellen. A »Szent Oroszország« reneszánsza.

Hírdetés

Európának nincs más választása: rákényszerül, hogy valóban egyesüljön, és segítenie kell Ukrajnának, amely integrálódni akar Európába. Valójában Oroszország Ukrajna elleni támadása Európa elleni agresszió, amelynek erkölcsi kötelessége, hogy Ukrajna függetlenségét akár fegyveresen is megvédje. Az európaiaknak kiemelten kell kezelniük „Új Ukrajnát”, ahol a polgári és politikai elkötelezettség valószínűleg sokkal magasabb, mint bárhol másutt Európában.

Az ukránok bebizonyították, hogy képesek áldozatot vállalni hazájukért. Ez segíthet az európaiaknak is abban, hogy újra felfedezzék az Unió létrehozását irányító szellemiséget. Ukrajna megmentésével az Európai Unió megmentené magát is” – mondta George Soros.

activenews.ro

Czeglédi Andrea Szilvia blogja


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »