Soros Györgynek az sem elég, ha kötelező befogadni a bevándorlókat

Soros György magyar származású amerikai milliárdos az Origó szerint arról beszélt a Wall Street Journalnak adott interjújában, hogy a kvótarendszer nem megfelelő. Na nem azért, mert ezzel ráerőszakolnak idegen népeket az évszázadok vagy évezredek alatt fix társadalmi rendszert kiépítő országokra, hanem azért, mert ehelyett önkéntes vállalást kellene tenniük az államoknak.

Az üzletember továbbra is hisz benne, hogy Európa legalább egymillió migránst tudna befogadni, és ez semmi problémát nem okozna, sőt, a kontinens hasznára válnának.

Ugyanakkor hiába érvel -ha más úton is, mint a magyarok- a kvótarendszer ellen, az önkéntes befogadás ugyan úgy alkalmazhatatlan az Európai Unióban, hiszen a bevándorlók csupán a leggazdagabb országokba hajlandóak menni. Ebből pedig az következik, hogy egy Svédországba vágyó szíriait hiába raknak vagy kötelezően, vagy az ország felől önkéntes alapon mondjuk Magyarországra, az nem tartható itt, hiszen az Unió egyik alapja a szabad mozgás biztosítása.

Hírdetés

Soros György az Origó szerint alapítványának isztambuli látogatásán arról beszélt, hogy az illegális bevándorlókat beengedésük előtt még Európán kívül kellene tartani, ahol jelentős támogatásokat kellene kapniuk: évente, fejenként 5 ezer eurót, azaz több mint másfél millió forintot.

Erre természetesen nincs anyagi forrás, így Soros elképzelése vélhetően soha nem fog megvalósulni. Ugyanakkor a zsidó származású üzletember bevándorláspárti hozzáállása mögött inkább állhat az amerikai, Európa gyengülésében előnyt látó nézőpont, mintsem az egyszerű liberalizmus, tekintve, hogy a zsidó vallási közösségek érthető módon rendre elutasítják az iszlám térhódítását a bevándorláson keresztül.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »