Soros György piszkos ügyeiről cikkeznek az Egyesült Államokban

Soros György piszkos ügyeiről cikkeznek az Egyesült Államokban

A National Review nevű lap hosszú cikket közölt Soros György életéről, amelyben felemlegetik az álfilantróp néhány világbotrányt keltett kijelentését és tettét. A cikk beszámol Soros György USA-ellenes és Izraellel szembeni nyilatkozatairól is, és hogy a bevándorlás támogatása miatt támadja Orbán Viktort.

A cikk felidézi Soros az eset kapcsán egy 1998-as interjúban elmondott megdöbbentő szavait, amelyben a riporter rákérdezett, hogy nem volt-e nehéz feldolgoznia, hogy zsidóként zsidók vagyonának a lefoglalásában vett részt. Mosolyogva mondta, hogy talán gyerekként nem látta át az összefüggést, de nem okozott neki semmi problémát.

Ekkor mondta, „hogy nem tehettem semmit, csak parancsot teljesítettem”. A cikk beszámol Soros további furcsa megnyilvánulásairól, például mikor a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat követően ellenezte az USA terror elleni háborúját, és kijelentette, hogy szerinte az amerikai válasz az al-Kaidára erkölcsileg egyenértékű a terrortámadásokkal: „A terroristákkal ellenségeskedünk, mert ártatlan embereket ölnek politikai célokért. De a terror elleni küzdelemért mi ugyanazt csináljuk.”

A cikk megjegyzi, hogy a spekuláns mindent megtett Bush elnök 2004-es megbuktatása érdekében, konkrétan 25 millió dollárt költött erre.

2006-ban egy másik erősen USA-ellenes mondat hagyta el az álfilantróp száját, mikor azt mondta, hogy „a stabil és igazságos világ legfőbb akadálya az Egyesült Államok. Nem Irán, nem Oroszország, nem Kína, nem iszlamista terrorista csoportok, nem transznacionális bűnözés…az Egyesült Államok”.

Hírdetés

A cikk felemlegeti azt az elszólását is Sorosnak, amikor kifejtette, hogy szerinte csak akkor tudják legyőzni az antiszemitizmust, ha nem egy önálló fajként/törzsként viselkednek (a zsidó emberek).

De 2010-ben is hasonlóan nyilvánult meg, mikor azt mondta, hogyKínában jobban működő kormány van, mint az Egyesült Államokban.

A cikk felidézi, hogy Soros a nemzeti gondolkodás és a nemzeti identitás ellensége, és megemlíti a 2017-ben Orbán Viktor irányába megfogalmazott kritikáját, melyben a spekuláns azt rótta fel a magyar miniszterelnöknek, hogy az Orbán-terv a célja, hogy a menekülteket akadályként kezeljék a nemzeti határok védelmében. A mi tervünk (vagyis a Soros-terv) célja pedig a menekültek védelme, a nemzeti határokat pedig akadálynak tekintjük.

A cikk megjegyzi azt is, hogy Soros megbotránkozást keltő megnyilvánulásait sosem titokban mondta el, hanem mindig a nyilvánosság elé tárja, interjúkban, nyilatkozatokban teszi azokat közzé.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »