Soros György nem igazán szeret adót fizetni

Soros György nem igazán szeret adót fizetni

Nocsak-nocsak a jóságos Filantróp….

A jobboldali elhajlással egyáltalán nem vádolható ProPublica nevű nonprofit oknyomozó újságírói szervezet kiadott egy jelentést, amelyben 15 évre visszamenőleg titkos adódokumentumokat elemzett, hogy kiszámolja a tényleges adót, amelyet a milliárdosok a vagyonuk után fizetnek.

A milliárdosok között Soros György tőzsdespekuláns is feltűnik. A dokumentumokból kiderül, hogy Soros

A spekuláns szóvivője közleményben reagált a hírre. Állításuk szerint „Soros György 2016 és 2018 között pénzt veszített befektetésein, ezért azokban az években nem kellett szövetségi jövedelemadót fizetnie. Soros úr régóta támogatja a gazdag amerikaiak magasabb adóterheit.”

Ez mind szép és jó, csakhogy a Soros hatalmas vagyonát kezelő Soros Fund Management

Éppen ezért nem teljesen világos, hogy milyen veszteségekről beszélnek.

A Forbes pénzügyi magazin szerint

Hírdetés

Azonban a filantróp volt ennél sokkal gazdagabb is. Még 2017-ben vagyonából 18 milliárd dollárt utalt át az általa alapított Nyílt Társadalom Alapítványoknak (OSF). Akkor még az Index is azzal a címmel számolt be a műveletről, hogy Az adófizetést akarhatta megúszni Soros, ezért tömte ki az alapítványait”.

Szakértők Soros bőkezűséget úgy értékelték, hogy

Az USA kongresszusa 2008-ban törölt el egy adókedvezményt, ami lehetővé tette a hedge fundok menedzsereinek, hogy elhalasszák a külföldi befektetőktől kapott díjazásuk után járó adó befizetését. A kongresszus akkor 2017. december 31-éig adott haladékot a befektetőknek, hogy visszahozzák az USA-ba a vagyonukat, és kifizessék az addig halasztott adót. Adószakértők becslései alapján a befektetők legalább 100 milliárd dollárnyi vagyont tartanak offshore számlákon. Egy Soroshoz hasonló New York-i befektetőnek 39,6 százalékos személyi jövedelemadót kell fizetnie, plusz állami és városi járulékokat.

Az, hogy a ProPublica így neki mert menni Soros Györgynek, fura, hiszen honlapjuk szerint a Soros-alapítvány is a támogatóik között szerepel.

www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »