Soros György már megint Magyarországot sértegeti

Soros György már megint Magyarországot sértegeti

Na ehhez mit szóltok?

„Soros György megint Magyarországot sértegeti, most éppen azzal, hogy maffiaállamnak nevezi. Végtelenül hamisan csengenek az ilyen sértegetések egy olyan dollármilliárdostól, aki nem fizet adót” – írja Facebook-bejegyzésében Dömötör Csaba.

„Amerikai médiumok nemrég arról számoltak be, hogy különböző technikákkal elérte, hogy 3 évig ne kelljen szövetségi adót fizetnie. Az adóelkerülési manőverekben főszerepet játszanak az alapítványok. Csak a Nyílt Társadalom Alapítvány irányába 18 milliárd dollárt mozgatott át korábban, kikerülve mindennemű adózást. Ez nagyjából 5300 milliárd forintnak (!) megfelelő összeg. A Wall Street Journal úgy írt erről a műveletről, mint a történelem legnagyobb adóelkerüléséről.

Nem áll meg itt a vérnyomásnövelő történet, mert a nagy adóelkerülő másoknak azért magasabb adókat követel. A hozzá köthető Project Syndicate oldalon a társasági adó emelését nevezik a legjobb megoldásnak a járvány utáni helyzetben (Magyarországnak pont az alacsony társasági adó az egyik legnagyobb versenyelőnye).

Ha valaki azt kérdezné, hogy miért érkeznek Sorostól menetrendszerű sértegetések, választ kaphat, ha megnézi a Bécsbe költözött CEU-nak szánt beszédét. Ebben egyértelmű célként nevezi meg a nyílt társadalmat. Ez a gyakorlatban természetesen több migrációt jelent. Na ez az, amit mi nem akarunk.

Hírdetés

Ha százszor támad ránk, akkor százszor állunk ki magunkért. És ha kell, mindannyiszor hozzátesszük: egy senki által meg nem választott adókerülő keresztapa ne adjon leckéket demokráciából.”

„Ha végre valami jót szeretne tenni a világgal, kezdje azzal, hogy befizeti a saját adóit” – üzente Sorosnak írásában a képviselő.

www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »