Soros György áll a migránsáradat mögött a világhírű filmrendező szerint

Soros György áll a migránsáradat mögött a világhírű filmrendező szerint

Interjút adott Emir Kusturica, a valaha élt egyik legnagyobb filmrendező egy hírcsatornának. A szokványosnak tűnő beszélgetés hihetetlenül érdekessé vált, mert Kusturica – a tőle megszokott őszinteséggel – keményen elmondta a véleményét, hogy mit gondol a senki által meg nem választott brüsszeli vezetőkről, a terrorizmusról, a migránsokról vagy éppen a bevándorláspárti spekulánsról, Soros Györgyről.

A bosnyák Emir Kusturica a nyolcvanas évek elején tűnt fel. Fiatalon elnyerte első díját, majd Arany Pálmát nyert Cannes-ban. Pár éven belül újra nyert egy Arany Pálmát, így a filmtörténetben egyedülálló módon alig volt negyven éves, mire kétszeres Arany Pálma-díjas rendező lett.

Kusturica ezek után sem csinált kevésbé jó filmeket, viszont politizálni kezdett, ami az úgymond politikailag korrekt beszédhez szokott nyugat-európai értelmiségi közönségnek nem mindig tetszett.

Kusturica tavaly adott interjút az Euronews nevű hírcsatornának. Sok tekintetben előre látott bizonyos dolgokat 2016-ban.

Soros György buzdíthatta a menekülteket arra, hogy Európa felé induljanak

A riporter rákérdezett, érez-e hasonlóságot a balkáni háborúk és a mostaniak között, hiszen néhány európai városban rettegésben élnek az emberek a terrorizmus miatt.

Hírdetés

Válaszában Kusturica elmondta, biztos abban, hogy az egész kialakult helyzetet és a migránsválságot valaki eltervezte. Soros György, a nyílt társadalom legnagyobb támogatója és kiötlője tett olyan kijelentéseket, amik erre utalhatnak. A nyílt társadalom lényege, hogy rengeteg államban forradalmakat robbantanak ki, és ezáltal hatalmas befolyásra tesznek szert, főleg a kelet-európai országokban. Felmerül benne a kérdés, hogy ki buzdította a menekülteket arra, hogy Európa felé induljanak? Mint mondta, ő továbbra is a menekültek oldalán állok, viszont elítéli a politikai koncepciókat, amelyek megteremtik a lehetőséget arra, hogy menekültek érkezzenek Törökországból Európába és megzavarják a normális migráció folyamatát. A mostani helyzetben az emberek tömegekben jönnek majd, és beleütköznek az európai szabadság kerítésébe.

Jugoszlávia idejében sosem gondolta volna, hogy Európában valaha is kerítések fogják visszatartani az embereket, akik ide szeretnének jönni. Ha viszont visszatekintünk az utóbbi 10-15 évre, de akár ha az utóbbi 20 évet vesszük figyelembe, akkor úgy gondolja, hogy a Szovjetunió összeesése eredményezte a demokrácia hiányát a nyugati világban. Amikor a Szovjetunió létezett, az összes demokratikus ország a nyugati világban kötelességének érezte megmutatni, hogy nem a nagyvállalatok irányítják őket. Tehát úgy gondolja, hogy 20-25 évvel ezelőtt elkezdődött egy új folyamat, amit úgy jellemezne, hogy elkezdték kitörölni a demokráciát az ország belső kommunikációjából és az országok közötti kommunikációból is. Nézzük meg a brüsszeli biztosokat.

Ugyanúgy, akárcsak a Szovjetunióban, itt is biztosok vannak, akiket senki nem választott meg, hanem akiket kineveztek. Tehát az egész koncepció a probléma oka. Teljesen normális, ha egy menekült Törökországból Európába érkezik, hiszen ő is így érkezett meg a 80-as években Európába, mint egy menekült, amikor a háború kitört Jugoszláviában. De amikor ilyen számokról beszélünk, az olyan, mint amikor Soros György azt mondta, hogy egy identitás nélküli Európát szeretne létrehozni. Szeretne minél több embert a Közel-Keletről Európába ömleszteni.

A teljes cikket ide kattintva elolvashatja.

Forrás: Origo / hirado.hu

The post Soros György áll a migránsáradat mögött a világhírű filmrendező szerint appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »