Soros felkavaró násztánca New Yorkban

Soros felkavaró násztánca New Yorkban

Az amerikai Securities and Exchange Commission arról adott hírt, hogy George Soros – a Soros Fund Management LLC -n keresztül – 3 millió dollárt fektetett az egyik legnagyobb, természetesen „független” amerikai napilapba, a The New York Timesba.

George bácsi így immár a Tribune Media Company és a Time Warner Inc. után egy újabb médiaóriásban szerzett némi befolyást. Nagyon úgy tűnik, hogy a spekuláns több fronton támad. A honi ballibek mecenatúrája mellett a tengerentúlon is igyekszik pozíciókat fogni, hogy ördögi tervéhez további támogatókat szerezzen.

Bár ez az összeg a jelentős befolyásszerzéshez alacsony, ezért arról lehet szó, hogy Soros így hálálhatta meg a lap korábbi szivességét. De az sem elképzelhetetlen, hogy még csak az udvarlás szakaszában járnak a felek és egy felkavaró násztánc tanúi lehetünk, amelynek pozitív kimenetelét igyekezett Soros előremozdítani némi anyagi dotációval.

Hírdetés

Minden esetre látva a spekuláns dollárjainak útját, várjuk a nagytiszteletű Human Rigths Watch demokráciaféltő csinovnyikjait, hogy ugyan aggódjanak már egy kicsit az amerikai sajtószabadságért is, ne csak nálunk verjék a palávert.

Csépányi Balázs

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »