Soros erőfeszítései figyelemre méltóan hatásosak

Soros erőfeszítései figyelemre méltóan hatásosak

Eredeti nyelven már megtekinthető a neves konzervatív amerikai újságíró, Tucker Carlson legújabb, Magyarország és Soros György szembenállását, illetve értékképviseletét fókuszba emelő riportfilmje, amelyben a Fox News műsorvezetője bemutatja az amerikai üzletember nevével fémjelzett hálózat migrációs és LMBTQ-propagandájának módszereit. A filmben mások mellett Orbán Viktor és Novák Katalin is kifejti véleményét a liberális érzékenyítésről és a nemzeti érdekek képviseletéről, illetve arról, hogy miért irtózik annyira a jobboldali magyar kormány által képviselt nemzeti politikától Soros György.

A Tucker Carlson Originals-sorozat első évadának befejező, Magyarország kontra Soros: harc a civilizációért című, a Hír TV-n szerdán magyar felirattal is megtekinthető epizódjában a Soros-hálózat migrációs és LMBTQ-propagandájának a módszereit mutatja be a Fox News neves műsorvezetője. Tucker Carlson tavaly nyári magyarországi látogatásán beszélt arról, hogy az amerikai társadalomban már jelentős károkat okozott a liberális érzékenyítés. Ezúttal Orbán Viktor miniszterelnökkel is beszélget arról, hogy a tőzsdespekuláns miért tart a jelenlegi magyar kormány által képviselt nemzeti értékektől. 

„Soros György befolyása erősebb itt, Európában, mint az Egyesült Államokban. Ez a fő vadászterülete. Soros György itt, Magyarországon egy jól ismert név és márka”  hangzik a film elején a magyar kormányfőtől. Orbán Viktor a későbbiekben elmondja: az országban Soros György hálózata több mint hatvan szervezettel működik, amelyek mindegyik a kormány politikájával szembehelyezkedve végzi (akna)munkáját.

Carlson ateista milliárdos üzletemberként festi le Sorost, aki „több évtizede vív háborút politikai, szociális és demográfiai fronton a Nyugaton”. Dollármillárdokat költött már nemzetek országhatárainak megszüntetésére és demokratikusan megválasztott kormányok megbuktatására, hogy helyükre ideológiai szövetségeseit, saját bábjait ültesse – mutat rá a műsorvezető. Mint mondja, „Soros erőfeszítései figyelemre méltóan hatásosnak bizonyultak” az Egyesült Államokban, ahol – a kiemelt példa szerint – a kulcspozíciókba juttatott Soros-ügyészek elutasítják a törvények betartatását. Soros emellett Európát és Amerikát is migránsok millióinak feltétel nélküli befogadására bátorítja.

„Ám Soros minden igyekezete ellenére létezik egy ország, amely hatékonyan ellenáll az erőfeszítéseinek. Ez éppen az a hely, ahol ő maga is született: Magyarország.”

Hírdetés

A huszonöt perces riportfilmjében Carlson és megszólaló szakértői Magyarországot komoly és modern országként írják le, amely hosszú és vérzivataros történelme során többször került idegen elnyomás alá, és többször vívta ki szabadságát. A műsorvezető büszke és öntudatos nemzetként jellemzi a magyarokat, akik ellentámadásba kezdtek, amikor Soros civil szervezetei az országra rontottak. Orbán Viktort nagyon komoly és intelligens politikusként mutatja be, „aki harminc éve van a politikában, mégis meglepően normálisnak tűnik”, és akinek fontos szerepe volt abban, hogy az oroszok 1989-ben kivonultak az országból.

(Soros) erőteljes narratívát hoz létre azzal, hogy az általa finanszírozott civil szervezeteken keresztül tisztára mossa agresszív politikai véleményét, amelyek teljesen kritikátlanul keringenek a médiában szerte a világon – magyarázza a műsorvezető, kiemelve, hogy a liberális mainstream médiában rendre az antiszemitizmus vádjával próbálják elhárítani a Soros tevékenységét minősítő támadásokat.

Ezzel kapcsolatban a filmben bejátsszák a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel készült korábbi CNN-interjú részletét, amelyben a tárcavezető a Soros-ellenes retorikát számonkérő, antiszemitizmussal vádaskodó riporternek visszakérdez: „Miért ne lenne jogunk reagálni arra, ha a pénze, a média meg az általa finanszírozott ellenzék és az NGO-k segítségével minket támadó Soros a miniszterelnökünket tébolyultnak, az országunkat pedig maffiaállamnak nevezi? Ennek semmi köze sincs a vallásához.”

A filmben hangsúlyos szerep jut az ország déli határkerítésének is. Miként Tucker Carlson rámutat, Magyarország még csak nem is a régió leggazdagabb országa, mégis sikerült viszonylag gyorsan felhúzni egy határkerítést a déli határra. A műsorvezető szerint Magyarországot megbüntették az illegális határátlépők kizárásáért, Orbán Viktor viszont állja a sarat az Európai Unióval szemben.

A filmben Novák Katalin, a kormánypártok köztársaságielnök-jelöltje emlékeztetett arra, hogy Magyarországon a népességcsökkenést nem gyerekek importálásával, hanem a magyar családok támogatásával kívánják megállítani.

Rod Dreher író, publicista a filmben úgy fogalmaz: „Soros György itt, Magyarországon egy jól ismert név és márka. Magyarország nem akarja elpusztítani önmagát. Globalizmus, liberalizmus, nyitott határok. Soros az az ember, aki mindezt képviseli.”


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »