Soros Bécsben Van der Bellen díszvendége volt

Soros Bécsben Van der Bellen díszvendége volt

<![CDATA[]]>WOCHENBLICK<![CDATA[]]>

George Sorosnak kitűnő kapcsolatai vannak az osztrák kormány legfelső vezetésével, írja az osztrák magazin. Nagyon jóban van a „még” kancellári posztján lévő Christian Kernnel. És a legjobb kapcsolatokat ápolja Alexander Van der Bellen szövetségi elnökkel, valamint annak elődjével, Heinz Fischerrel.

Sorost Van der Bellen hívta meg díszvendégnek a Hofburgba.

A cikkhez két fotót is mellékeltek, amelyeken a Hofburgba nejével igyekvő, illetve a díszteremben ott ülő nemzetközi bűnözőt lehet látni.

Az alkalom az Emberi Tudományok Intézete (IWM) fennállásának 35. évfordulója volt. Sorosnak jelentős a befolyása az intézetre.

Hírdetés

A vendégek között volt Heinz Fischer is. Fischer az IWM tiszteletbeli elnöke. Ott volt még Erhard Busek volt osztrák alkancellár, Joschka Fischer volt német külügyminiszter és Giuliano Amato volt olasz miniszterelnök is. Az ünnepi beszédet Michael Ignatieff, a budapesti Soros-egyetem (CEU) rektora tartotta a jelenlévő 150 vendég előtt.

A tudósítás végül megemlíti, hogy Sorost imádói „filantrópnak” nevezik, míg ellenfelei azt vetik a szemére, hogy kormányokat destabilizál és dönt meg, ha azok nem a terveinek megfelelően működnek.

Legvégül pedig azt írja, a fősodratú médiumok szinte teljes egészében hallgattak a látogatásról.

Lovas István – <![CDATA[]]>www.demokrata.hu<![CDATA[]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »