Soros: Az EU-nak Ukrajna fontosabb, mint Görögország

Soros: Az EU-nak Ukrajna fontosabb, mint Görögország

Soros György, az amerikai spekuláns és milliárdos pénzember sürgette az EU-t, hogy ne foglalkozzanak Görögországgal, helyezze Ukrajnát előtérbe, mert ez a politika rossz, és katasztrofális eredményekhez vezet.

Soros szerint, Putyin orosz elnök nem akar katonai győzelmet Ukrajnában úgy, hogy elfoglalja egy részét az országnak és átveszi annak minden nyűgét.

Míg Európa dob Ukrajnának a túléléshez elég “aprópénzt”, addig Görögország zsebét tömködi.
Szerinte Putyin minden előnyét élvezi a helyzetnek ebben a burkolt világháborúban.

Hírdetés

Ebben a helyzetben, Ukrajnának és szövetségeseinek kell reagálni, amíg az ország nem kerül a gazdasági összeomlás szakadékába, mondta a spekuláns.

Soros úgy véli, hogy valószínű a forgatókönyv, amelyben Putyin eléri a fő célját – az ukrán ellenállást lebontja, és Európát elárasztják a menekültek – a reális becslések szerint, ez mintegy kétmillió embert jelent. Ezt követően a győztes Oroszországot az európai barátai biztosítják az oroszellenes szankciók enyhítéséről, mely azt is jelenti, hogy az Európai Uniónak, mint a globális politikai hatalom részénekvége.

Hogy elkerüljük az ilyen szomorú véget, mindent meg kell tenni, hogy támogassuk az új Ukrajnát – akár részt vesz a közvetlen katonai konfrontációban Oroszországgal szemben, akár nem, mondta Soros.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »