Soros annak örül, hogy a magyarországi zsidók ellenkeznek Izraellel

Soros annak örül, hogy a magyarországi zsidók ellenkeznek Izraellel

A magyar kormány migránsellenes kampánya „Európa legsötétebb óráit idézi” – írta egy közleményben George Soros szóvivője, Michael Vachon, amelyet a Reuters idéz. Vachon azt is mondta a főnöke arcképével ellátott plakátkampányra, hogy „Európa-ellenes”, és hogy „tévesen mutatja be Soros nézeteit a migrációról”.

„A múlt héten a Fidesz vezette kormány egy országos plakát- és televíziós kampányt indított, amely Európa legsötétebb óráit idézi. A magyar rendszer idegengyűlölete és a menekültek démonizálása Európa-ellenes” – írta a közleményben a szóvivő, aki kitért arra az állításra is, miszerint Soros illegális bevándorlókat akar Európába telepíteni – ezt a képzelet szüleményének hazudta.

„Soros jelenlegi álláspontja a migrációról az, hogy a nemzetközi közösségnek több támogatást kellene biztosítania a fejlődő országoknak, amelyek jelenleg a menekültek 89 százalékának adnak otthont, és hogy Európának át kellene vennie ezektől az országoktól néhány százezer átvilágított menekültet egy rendezett ellenőrzési és áttelepítési folyamat keretében” – próbált mellébeszélni a szóvivő.

Hírdetés

George Soros úgy véli, hogy az arcképét használó plakátkampánnyal a magyar kormány az antiszemitizmust erősíti. Soros először szólalt meg ebben az ügyben – írja a BBC a zsidó gazember közleményére hivatkozva.

A lap azt írja, hogy sok magyarországi zsidó fél attól, hogy az 5,7 milliárd forintos kampány bújtatottan antiszemita, még ha ezt a kormány tagadja is.

Soros közleményében azt írta: „Szomorú vagyok, hogy a jelenlegi magyar rezsim antiszemita képzetet kelt a szándékosan félrevezető kampánya részeként.” Soros köszönetet mondott azoknak, akik letépkedik az őt ábrázoló plakátokat, és örül, hogy a magyaroszági zsidó közösség vezetősége kiállt a kampány ellen.

Mint ismert, a zsidó állam elítélte a zsidó bajkeverőt.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »