Sorban hajtottak el az autósok a balesetezett kocsi mellett – videó

Sorban hajtottak el az autósok a balesetezett kocsi mellett – videó

A MKIF Zrt. által közzétett felvétel tanulságos abból a szempontból, hogy mennyien nem veszik komolyan a segítségnyújtás elmulasztását.

Január elején akart a balesetet szenvedett autós lehajtani az M85-ös gyorsforgalmi útról, de túlkormányozta a járművet és árokba hajtott – számol be az esetről Facebook-posztjában a MKIF Zrt. Hozzáteszik, szerencsére az autó a kerekeire érkezett, borulás nélkül.

Hírdetés

Mint írják, ez még önmagában egy bagatell eset, ám az már annál kevésbé, hogy mennyien hajtanak el lassítás nélkül a baleset mellett, ami segítségnyújtás elmulasztása. Az útfenntartó vállalat hangsúlyozza: a törvény szerint, aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétség miatt 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kiemelik, mindig győződjünk meg róla, szükség van-e segítségre, ajánljuk fel azt, illetve értesítsük a mentőket, a rendőrséget. A saját testi épségünket vagy életünket ne kockáztassuk, mert sokszor nagyobb baj lehet belőle, mint a már megtörtént eset. Ha megállunk segíteni, akkor amennyire lehet húzódjunk le, az autóból láthatósági mellényben szálljunk ki és a lehető legbiztonságosabb úton-módon közelítsük meg a segítségre szorulókat!

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https://www.facebook.com/mkifzrt/videos/1067848627839258/&show_text=false&width=476&t=0


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »