Sokkra hivatkozik a férfi, akit letartóztattak a ferihegyi tömegbaleset miatt

Sokkra hivatkozik a férfi, akit letartóztattak a ferihegyi tömegbaleset miatt

Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki múlt csütörtökön tömegkarambolt okozott a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton, a repülőtér D portájánál.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu-val azt közölte, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal teljesen egyezően, szökés, elrejtőzés, és bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a férfi letartóztatását.

B. Richárd a Ferihegyi repülőtérre vezető úton közlekedett Vecsés felől Budapest belváros irányába. A repülőtér D portájánál sávot váltott, ekkor nekiütközött egy vele azonos irányban haladó gépkocsinak. Az ütközés következtében a gyanúsított gépkocsija átcsúszott a szemben haladó sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező autóval, majd egy tehergépkocsival is.

Hírdetés

A négyes karambolban egy ember meghalt, két embert súlyos, további két embert pedig könnyebb sérülésekkel vittek kórházba. Az áldozat B. Richárd egyik ismerőse volt. A vétkes sofőr segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről, később Pilisen fogták el végül. A nyomozók halált eredményező közúti baleset gondatlan okozásával és ötrendbeli segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsították meg.

Mint kiderült, nincs jogosítványa, de rendszeresen vezet. Az elmúlt időszakban több közlekedési és közlekedéssel kapcsolatos egyéb szabálysértés miatt indult már eljárás vele szemben.

A részleges beismerő vallomást tevő B. Richárd kihallgatása során azt mondta, hogy

Az ügyben eljáró nyomozási bíró elrendelte a letartóztatását. A végzés a védelmi fellebbezés miatt nem végleges, de végrehajtható.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »