Sokkot kapott egy teniszező kollégája fizetése láttán

Martina Navratilova a wimbledoni teniszbajnokság egyik szakértőjeként méltánytalannak tartja, hogy kollégái közül John McEnroe tízszer több pénzt kap, mint ő.

Sokkolt, hogy John McEnroe 150 ezer fontot kap, én meg 15 ezret – nyilatkozta a BBC-nek Navratilova, aki ebből azt a következtetést vonta le, hogy „a férfiak hangja értékesebb, mint a nőké”.

A csehszlovák származású, de sikereit már amerikaiként elérő teniszező karrierje során 18 Grand Slam-tornát nyert meg egyesben, Wimbledonban kilencszer diadalmaskodott. Navratilova hangsúlyozta, hogy a bértárgyalások során nem kapott kellő tájékoztatást, és ígéretet tett arra, hogy legközelebb több pénzt kér.

A BBC brit műsorszolgáltató tavaly júliusban adott közre egy listát, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy

Hírdetés

Nagy-Britanniában milyen bérkülönbségek lehetnek a férfi és női munkavállalók között még akkor is, ha ugyanazt a munkát végzik.

A BBC ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a pályafutása során egyesben három wimbledoni tornagyőzelmet arató McEnroe megbízatása Londonban nem korlátozódik a verseny időtartamára, valamint a kéthetes szakértői feladatokra, mert annál jóval több munkát kell elvégeznie.

– mondta a csatorna szóvivője, hozzátéve, hogy a kizárólagosságot garantáló szerződésük értelmében ráadásul McEnroe Nagy-Britannián kívül is csak az ő engedélyükkel vállalhat munkát, holott az egyik legjobb szakértőnek és sportkommentátornak számít.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »