Sokkot kapott a merénylőket lelövő rendőrnő, a cambrilsi hős

Súlyos érzelmi sokkot szenvedett az a katalán rendőrnő, aki lelőtte a cambrilsi terrotámadás négy elkövetőjét – adta hírül vasárnap az El Mundo spanyol napilap. A cambrilsi hősnek elnevezett rendőrtiszt, aki korábban a spanyol idegenlégió tagja volt, az ilyen fajta traumák kezelésére szakosodott rendőrségi pszichológusoktól kap segítséget.

A rendőrnő rálőtt és megölt négy férfit az öt elkövető közül, akik fegyverekkel és késekkel felfegyverkezve akartak támadást elkövetni a Barcelonától 170 kilométerre délre fekvő tengerparti városban néhány órával a barcelonai terrorcselekmény után, amelyben 13 ember vesztette életét és több mint 120 megsebesült.

Hírdetés

A katalán rendőrség tisztje azután cselekedett, hogy Cambrilsban a terroristák áthajtottak egy rendőrségi ellenőrző ponton és megpróbáltak áthajtani egy másodikon is, miközben minden útjukba kerülő embert megpróbáltak elütni, majd amikor gépkocsijuk balesetet szenvedett, halálra késeltek egy nőt.

A helyzet súlyosságát felismerve a rendőrnő, akit „fegyverhasználatban rendkívüli képességekkel és gyors döntéshozó képességgel” jellemeztek, lelőtt négy terroristát, így megakadályozta, hogy azok újabb halálos áldozatokat szedjenek.

Az El Mundo riportja szerint a rendőrnő maga jelentkezett további szolgálatra az után, hogy a rendőrség elrendelte a biztonsági intézkedések fokozását a barcelonai merénylet után.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »