Sokkolta az autósokat a részek kamionos az M1-esen – döbbenetes videó

Sokkolta az autósokat a részek kamionos az M1-esen – döbbenetes videó

A sávját sem tudta tartani, jobbra–balra kacsázva közlekedett az a kamionos, akit az autópálya egyik pihenőhelyére vezettek ki a közlekedési járőrök.

A rendőrségi beszámoló szerint egy bolgár honosságú tehergépkocsi és a hozzá kapcsolt járműszerelvény közlekedett augusztus 2-án, a hajnali órkában Mosonmagyaróvár irányából Budapest felé az M1-es autópályán. A hatóság embereinek feltűnt, hogy a kamiont vezető sofőr nem tudta tartani a sávját, balesetveszélyes helyzetet előidézve,

jobbra–balra kacsázva haladt az úton,

ezért megelőzték a tehergépkocsit és kivezették a legközelebbi pihenőhelyre. A járművezetőt igazoltatták, majd vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért elfogták és további mintavételre a Pannonhalmi Rendőrőrsre előállították.

Hírdetés

A Győri Rendőrkapitányságon – a kamiont vezető bolgár férfival szemben – ittas járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent, ezért kéri a közlekedőket, hogy alkohol fogyasztását követően senki ne üljön a jármű volánja mögé.

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet – emlékeztetnek.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton – figyelmeztetnek.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll – teszik hozzá.

  • Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »