Sokkolta a tömeges gázolás a torontói magyarokat

Az ott élő magyarok többsége azt mondta, eddig biztonságosnak hitte a várost, mert még soha nem tapasztaltak ehhez hasonlót. Az M1 Híradó riporterei beszéltek olyan magyarral, aki mindössze két percre lakik a gázolás helyszínétől.

Hétfőn délután, egy bérelt kisteherautóval a járókelők közé hajtott egy férfi Torontóban, elgázolt 25 ember, akik közül tíz életét vesztette. Mark Saundert, a kanadai nagyváros rendőrfőnöke azt mondta: az incidens „határozottan szándékosnak tűnik”, de hozzátette, hogy továbbra sem ismert a sofőr indítéka. A rendőrség közlése szerint a férfi hétfőn az ebédszünet idejében hajtott fel a járókelőkkel teli járdára, és ott több mint egy kilométert haladt, elgázolva mindenkit, aki az útjába került.

Hírdetés

Magyarországot megdöbbentette a hétfői, több halálos áldozatot követelő torontói gázolás, és szolidaritásáról, együttérzéséről biztosítja Kanadát – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kedden az MTI-vel. Szolidaritásunkról biztosítjuk a szövetséges Kanadát, részvétünket fejezzük ki az elhunytak hozzátartozóinak, mielőbbi felépülést kívánunk az eset sérültjeinek – olvasható a minisztérium által küldött levélben. A KKM úgy tudja, hogy a tragédiának nincs magyar érintettje.

Az M1 több kanadai magyart megkérdezett a tragédiával kapcsolatban, akiket sokkolt a támadás.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »