Sokkolta a miniszterelnököt a hír

Sokkolta a miniszterelnököt a hír

Auschwitzhoz hasonlította a szerb kormányfő, hogy Magyarország kerítéssel védekezne az illegális bevándorlók ellen. A belügyminiszter egy hetet kapott az építkezés előkészítésére.

Sokkolta a szerb miniszterelnököt, hogy Magyarország 4 méter magas kerítést építene a magyar–szerb határra. Alekszandar Vucsics a szerb köztévé híradójában úgy fogalmazott, nem követi a magyar példát, nem fog falakat emelni, és nem fog Auschwitzban élni. A kormányfő hozzátette: beszélni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel és az európai uniós vezetőkkel arról, hogyan akarják megoldani a menekültkérdést. Azt is kijelentette, hogy Szerbia nem tehető felelőssé a bevándorlóhullám miatt.

Hírdetés

A szerb kormány szociális államtitkára nem osztja miniszterelnöke véleményét. Csikós László Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: nincs ellenére Belgrádnak, ha Magyarország visszatoloncolja Szerbiába a Balkánról ékező menekülteket, mert Szerbia megteszi velük ugyanezt Macedónia irányába. A politikus hozzátette: ha Magyarország lezárja a szerb határt, a menekültek más úton próbálnak majd eljutni Ausztria és Németország irányába.

„Véleményem szerint nem létezik a világon olyan rendszer, amivel meg lehet állítani. Ha megtekintjük a mexikói és az egyesült államokbeli határt, vagy ha megtekintjük a Törökország, Görögország között lévő falat, illetve Bulgária és Görögország között lévő drótkerítést, mégis átjutnak rajtuk, és valójában ezzel az akadállyal az embercsempészek szolgáltatását idézi elő, szolgáltatásának az árát növeljük” – mondta Csikós László munkaügyi, foglalkoztatási és szociális államtitkár.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »