Sokkoló dolgok derültek ki az ételkiszállítókról

Sokkoló kutatást tettek közzé az Egyesült Államokban, amely szerint a futárok 80 százaléka evett már bele a kiszállított ételbe, és közel 25 százalékuk rongálta már meg szándékosan a csomagot. A kutatás azonban azt is vizsgálta, mely tulajdonságokat gyűlölik legjobban a futárok az igazán idegesítő vásárlókban.

Különleges és sokkoló kutatást tett közzé nemrég a Circuit Route Planner nevű vállalat, amely egyébként mobil navigációs alkalmazást fejleszt futároknak. A cég 564 amerikai futár megkérdezésével próbálta kideríteni, mit viselnek el a legnehezebben a futárok a vásárlóktól, illetve hogyan állnak ezekért bosszút – írja az Origo.

A kutatásban megkérdezett futárok 80 százaléka vallotta be: előfordult már, hogy beleevett a kiszállított ételbe, míg 17 százalék egyenesen ellopta az ételt. 

Emellett 23 százalékuk körében fordult már elő, hogy szándékosan megrongálta a csomagot.

A vizsgálat arra is kereste a választ, hogy milyen okok állnak a különös bosszúállások mögött. Vagyis arra is rákérdezett, a futárokat mi zavarja a legjobban a vásárlókban.

A legrosszabb vásárlói tulajdonság egyértelműen az, ha valaki kevés borravalót ad – ezt a futárok 73 százaléka nyilatkozta.

A második helyre viszont már egy különös tényező került. 53 százalék mondta ugyanis, hogy kifejezetten zavarja, ha megugatja a vásárló kutyája. De a bronzérmes jelenség sem kevésbé különös. A futárok 35 százalékát kimondottan zavarja, ha udvariatlanok vele a vásárló szomszédai.

Hírdetés

Érdekesség viszont, hogy bár sokan azt gondolhatnák, a barátságos vásárló automatikusan szimpátiát vált ki a futárból, ennek is van egy határa.

Olyannyira, hogy míg a válaszadók 30 százaléka jelölte meg problémaként a barátságtalan vevőt, addig 34 százalékukat az zavarja, ha a vásárló túlságosan barátságos. 

A futárok számára legidegesítőbb jelenségek listáján szerepel még a nem létező vagy téves cím, illetve a túlzott vásárlói elvárások is.

Mindazonáltal a legkülönösebb talán az, hogy 19 százalék azt találta a legzavaróbbnak, amikor a vevők valamilyen közösségi médiában felkapott trendet próbálnak utánozni a futárral.

Emellett a kutatás arra is rákérdezett, hogy a futárok milyen gyakran találkoznak kifejezetten idegesítő vevővel. A többség (56 százalék) havonta, de 20 százalék hetente, 16 százalék pedig egyenesen naponta. Mindössze 5 százalék mondta azt, hogy évente, és csupán 3 százalék azt, hogy soha.

Végül a felmérésből az is kiderült, hogy a futárok 78 százaléka a kiszállított termékek miatt is ítélte már meg negatívan a vásárlót..

Arra is rákérdeztek, hogy melyek voltak a legfurcsább rendelések, és egészen különleges válaszok születtek.

Volt olyan, aki 20 adag sültkrumplit rendelt, de előfordult, hogy a vásárló mindössze egyetlen darab fánkra vagy egyetlen üveg vízre adott el rendelést. Az extrém válaszok csúcsán viszont az a vevő áll, aki egy 3,5 méteres karácsonyfát rendelt – márciusban.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »