Sokesélyes a WTA-világbajnokság

Sokesélyes a WTA-világbajnokság

A szakemberek szerint az utóbbi évek legkiszámíthatatlanabb tornája lesz a szerdán rajtoló WTA-vb Guadalajarában.

A fehérorosz Arina Szabalenka lett a torna első számú kiemeltje, mert a világelső ausztrál Ashleigh Barty visszalépett azzal az indokkal, hogy szeretne minél jobban felkészülni a januári Australian Openre. Az idén wimbledoni bajnok és vb-címvédő Barty legutóbb szeptemberben, a US Openen játszott.

A sorsoláson Szabalenka és a lengyel Iga Swiatek mellett a görög Maria Szakkari és a spanyol Paula Badosa került még a Chichen Itza csoportba, míg a – szintén egy ősi városról elnevezett – Teotihuacan kvartettet a spanyol Garbine Muguruza, a cseh Barbora Krejčíková és Karolína Plíšková, valamint az észt Anett Kontaveit alkotja.

Hírdetés

Érdekesség, hogy a mezőnyből csak Plíšková és Muguruza szerepelt már korábban a világbajnokságon. A cseh játékos most is esélyes arra, hogy minimum a csoportból továbbjusson. A jelenlegi formája alapján pedig Kontaveit lehet az, aki vele együtt elődöntőzhet, az észt játékos ugyanis utóbbi hét kemény pályás tornájából négyet megnyert.

A másik csoportban az idén a legtöbb ranglistapontot gyűjtött Szabalenka mellett Swiatek és Szakkari küzdhet meg a másik továbbjutást érő helyért: előbbi egyedüliként minden GS-tornán legalább nyolcaddöntős volt, utóbbi pedig az év egyik legtöbbet fejlődött teniszezője, az RG-n és a US Openen is a négy közé jutott.

A vb-nek eredetileg a kínai Sencsen rendezték volna, ám a koronavírus-járvány miatt a WTA Guadalajarába helyezte át a tornát.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »