Sokat kapott a Fradi Barcelonában, de nincs mit szégyellni

Sokat kapott a Fradi Barcelonában, de nincs mit szégyellni

A Ferencváros 5-1-es vereséget szenvedett az FC Barcelona otthonában a labdarúgó-Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek keddi nyitányán.
A találkozó előtt 25 év után csendült fel újra a Bajnokok Ligája himnusza a Ferencváros futballistáinak, akik láthatóan nem ijedtek meg ellenfelüktől, hiszen az első percekben magabiztosan járatták a labdát. Az első védést Dibusznak kellett bemutatni, a válogatott hálóőrnek tökéletes bemelegítő labda volt Messi szabadrúgása.

Az MTI beszámolója szerint a 10. percben egy pillanatra a néhány magyar újságíró „felrobbantotta” a sajtópáholyt, miután a 27. születésnapját ünneplő Nguen lépett ki, majd a világ- és Európa-bajnok Piquét könnyedén átjátszva hatalmas gólt rúgott a bal felsőbe, de az asszisztens – helyesen – ekkor jelezte a lest.  A 17. percben Messi már jobban tesztelte Dibuszt, de a különcsatát ezúttal is a magyar kapus nyerte.

A 20. percben csak néhány centin múlott a Ferencváros vezetése: Nguen gyönyörűen tartotta meg a labdát a 16-oson belül, lekészítette Isaelnek, aki „szétbombázta” a bal oldali kapufát.

Hírdetés

Nem sokkal később előnybe került a Barca, köszönhetően a hatszoros aranylabdás zseniális szólójának és az általa érékesített büntetőnek. Tíz perccel a szünet előtt Fati került ziccerbe, de közeli lövését Dibusz szépen hárította, majd Messi lőtt kapufát lesről. A találkozó ezen pontján érezhető volt, hogy a Ferencvárosnak nagyon jót tenne a szünet, ám nem sikerült kihúznia addig, Fati növelte a katalánok előnyét.

Nem sokkal a fordulást követően Coutinho lőtte a harmadik hazai gólt, a Ferencváros bő negyed óra elteltével jutott levegőhöz a szorításból, és egy újabb Nguen-Isael összjáték után alakított ki helyzetet. A félidő közepén Ronald Koeman, a hazaiak holland mestere rögtön hármat, Rebrov pedig kettőt cserélt.

A 70. percben megszerezte első gólját a Ferencváros a BL mostani kiírásában, a Nguen által kiharcolt büntetőt Haratin értékesítette, ráadásul az utolsó emberként szabálytalankodó Piquét kiállította a játékvezető.

Az emberelőnyben futballozó Ferencváros megpróbált támadni, de egy Dembélé által végig vezetett villámgyors kontra végén a 17 esztendős Pedri talált be, majd Dembélé a 89. percben beállította a végeredményt.

Szerhij Rebrov együttese a következő fordulóban, jövő szerdán az ukrán Dinamo Kijevet fogadja a Groupama Arénában. Az ukránok kedden 2-0-ás vereséget szenvedtek a vendég Juventustól, Morata kétszer volt eredményes.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »