Sokan vagyunk – ti meg hülyék vagytok

Sokan vagyunk – ti meg hülyék vagytok

A képen a következők lehetnek: 1 személy, gyermek, kalap és túra/szabadtéri

Ma lenne az idei Budapest Pride-felvonulás, amelyen természetesen én is részt vennék.

„Ma lenne az idei Budapest Pride-felvonulás, amelyen természetesen én is részt vennék. Bár sajnos ez idén elmaradt, így is rengeteg programmal, beszélgetéssel, kisebb eseménnyel zajlott a Pride-hét.

Hírdetés

Az alapvetően pozitív, szeretetről, elfogadásról szóló eseménysorozatba az elmúlt napokban a kormánybarát szélsőjobboldal próbált meg belerondítani. Bár nagyrészt inkább magukat tették nevetségessé a zászlókkal való szaladgálással, egy fontos tanulság mégis van. Most lepleződött le végleg a Pride-ot támadók folyamatosan ismételt hazugsága, amely szerint a fő gond, hogy nem a »négy fal között« maradnak. Idén a koronavírus miatt minden eseményt a »négy fal között« tartanak, ehhez képest a megfélemlítő akciók száma nemhogy csökkent volna, de nőtt is.

Ez mutatja igazán, hogy mennyire fontos a mai napig felvonulni e polgárjogi küzdelem részeként, egyenlő jogokat követelni, és megmutatni: nem félünk, és sokan vagyunk.

Legyetek bátrak, mi mindig mellettetek fogunk állni. Találkozzunk a Pride-os eseményeken, és a jövő évi Pride-felvonuláson!”

Donáth Anna: Nem félünk, és sokan vagyunk!


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »