Sokan hallani sem akarnak a home office utáni visszatérésről

Sokan hallani sem akarnak a home office utáni visszatérésről

Nemcsak a középiskolások és a felsősök élete változik meg hétfőtől, a nyitás újabb lépése a magyar munkahelyekre is hatással lesz. Ugyanis május 10-étől a kormányzat már nem teszi ajánlottá az otthoni munkavégzést a közigazgatásban, illetve a gazdasági szereplőknél sem. Így pedig szépen lassan vissza kell térni az irodába azoknak is, akik eddig otthonról dolgozhattak: ezt azonban a magyar dolgozók jó része nem szeretné.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a Magyar Közlönyben új kormányrendelet jelent meg az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos ajánlásról, eszerint május 10-e után már nem lesz ajánlott a home office.

A Pénzcentrum felmérése szerint sok cég „beszoktatással” kezdi a visszatérést, úgy vélve, hogy nem lehet egyik napról a másikra egyből a mélyvízbe dobni a kollégákat. Ennek jegyében nem egész héten kell bentről dolgozni, elég a kijelölt napokon – így az irodák sem lesznek olyan zsúfoltak, jobban el lehet osztani, ki mikor megy be.

A gazadsági szakportál felméréséből kiderült: azon dolgozók közül, akik eddig még otthonról végezhették munkájukat, csupán 10,1 százalék szeretne 100 százalékban visszatérni az irodába. A legtöbb válaszadó (30,76 százalék) azzal lenne elégedett, ha csak heti egy–két napon kellene bentről dolgozni, a többin pedig ugyanúgy otthoni munkavégzés lenne, mint eddig. 17,12 százalék megelégedne heti egy-két nap otthoni munkával is.

Viszont a több mint 3000 válaszadó majdnem 16 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ő

Hírdetés

egyáltalán nem térne vissza az irodai munkavégzéshez.

Érdekesség továbbá, hogy a kitöltők 26 százaléka már teljesen visszatért a munkahelyére, vagy nem is volt lehetőség a home office-ra.

!function(e,i,n,s){var t=”InfogramEmbeds”,d=e.getElementsByTagName(„script”)[0];if(window[t]&&window[t].initialized)window[t].process&&window[t].process();else if(!e.getElementById(n)){var o=e.createElement(„script”);o.async=1,o.id=n,o.src=”https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js”,d.parentNode.insertBefore(o,d)}}(document,0,”infogram-async”);

A Randstad Workmonitor korábbi, a témában készült felméréséből pedig az derült ki, hogy hogyan érzik magukat azok, akiknek vissza kellett menniük a munkahelyükre, vagy eleve nem is dolgozhattak otthonról. A megkérdezett magyar dolgozók 61 százaléka úgy nyilatkozott, otthonról nem végezhető feladatai vannak és csak 37 százalék szerint végezhető a munkája home office-ból is. A munkahelyükre bejáró magyar dolgozók 71 százaléka visel maszkot folyamatosan munka közben, azonban 37 százalékuk így is folyamatosan fél a megfertőződés lehetőségétől,

egyharmaduk pedig kimondottan stresszesnek érzi magát saját és szerettei egészsége emiatt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »