Sokan érkeznek a fürdőbe, a kórházban óvintézkedéseket vezettek be

Sokan érkeznek a fürdőbe, a kórházban óvintézkedéseket vezettek be

Sokan érkeznek a fürdőbe, a kórházban óvintézkedéseket vezettek be Károly Zsolt2024. 07. 15., h – 14:25 Nagykürtös |

A nagykürtösi Krtko biofürdő működése a szezon megnyitása óta eltelt első hónap után nagyobb ingadozások nélkül zajlott. A város kórházában a betegek ivási rendjét az osztályon dolgozók felügyelik. 

Marian Vrško, a Nagykürtös város sportlétesítményeinek igazgatásáért felelős igazgató arról tájékoztatta a szlovák hírügynökséget, hogy az időjárás is kedvez a látogatottságnak, amely 25 százalékkal magasabb a tavalyi év hasonló időszakához képest. A jelenlegi meleg időjárással kapcsolatban azonban a helyi kórházban is több intézkedést hoztak. 

Hozzátette, hogy jelenleg a rendkívüli hőség miatt,  este fél kilencig tart nyitva a biofürdő, így még több pihenést és felfrissülést szeretnének biztosítani az embereknek. A fürdő június 15-én nyitotta meg a nyári szezont, az igazgató szerint az idei belépődíj csak kis mértékben változott. Kedvezményt kapnak a 16 óra után érkezők, a városi kártyával rendelkezők és a családok.

Magdaléna Kovácsová a Nagykürtösi Járási Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) munkatársa elmondta, hogy a járásban nincs sok természetes fürdő. 

 „A vizet az üzemeltető ellenőrzi, és a RÚVZ a szezon során kétszer is elvégzi a medencék vizének elemzését” – magyarázta, hozzátéve, hogy az elemzések eredményei jelenleg kielégítőek.

 

Hírdetés

A kórház is elővigyázatos

Marcela Dekrétová, a nagykürtösi kórház igazgatója elmondta, hogy a betegek ivási rendjét az osztályon dolgozók felügyelik. 

„Odamennek hozzájuk, és cukrozatlan teákat, vizet kínálnak nekik” – foglalta össze. 

Az érkező betegek számára az ivást vízadagolókon keresztül biztosítják, de néhányan otthonról is hoznak ásványvizet. Az igazgatói szabadság is óvintézkedés a nagy melegben. 

„Ezt az egyes részlegek ellenőrzése után adom ki, mert a munkát el kell végezni, biztosítani kell a működést” – mondta. 

Az intézményben a legkritikusabb osztályokon légkondicionáló berendezés van, hogy a gépek ne melegedjenek túl. Ilyenek például a műtők, a CT, az aneszteziológiai és az intenzív osztály. 

(tasr)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »