Sokaknak komoly gondokat okozhatnak az emelkedő gázárak – vannak, akik havi 100 euróval többet fizetnek!

Sokaknak komoly gondokat okozhatnak az emelkedő gázárak – vannak, akik havi 100 euróval többet fizetnek!

Szlovákiában több ezer háztartás néz szembe megélhetési problémákkal a rendkívül magas gázárak miatt. Vannak, akik száz euróval többet fizetnek… A nyugdíjasok vagy az alacsonyabb jövedelmű háztartások számára ez megfizethetetlen!

Sok szlovákiai háztartásnak 300 százalékkal nőtt a fűtésszámlája! Különösen a saját kazánházzal rendelkező lakóházak kerültek bajba. A hnonline.sk portál egy losonci lakóház esetére hívta fel a figyelmet, ahol 12 lakás van, és míg tavaly 477 eurót fizettek, idén havi 1 593 eurót kell fizetniük.

A Markíza televízió szerint egy bakabányai (Pukanec) lakóház lakói 110 euró körüli összeget fizettek eddig, azonban az új árak szerint a fűtésük 320 euróba fog kerülni. Az ottani nyugdíjasok számára egy ilyen áremelkedés szinte elviselhetetlen.

Hírdetés

„Az új, többszörösére emelt árkategóriákat már Szlovákia-szerte küldik a lakás- és nem lakáscélú helyiségek, valamint a társasházak tulajdonosainak. A saját kazánházzal rendelkező társasházak a gázművek szempontjából vállalati ügyfelek. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nem tartoznak az önálló háztartásokban lakók árkategóriájába, és így nem jogosultak a szabályozott gázárra” – magyarázta Marek Perdík, a Lakóházak Jobb Kezeléséért Egyesület (ZLSBD) elnöke.

Mi lehet a megoldás? Válasz a galériában!

(pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »