Sok napsütés, fátyolfelhők; Mátra, Bükk: zápor

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig: sok napsütés várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, szerdán a keleti vidékeken erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Ma főként az Északi-középhegység térségében, illetve északkeleten valószínű egy-egy zápor, zivatar.

Éjszaka csökken a gomolyfelhők száma, de továbbra is az ország északkeleti részén lehet helyenként csapadék. Szerda délután a Tiszántúlon, estétől a Kisalföldön (már nagyobb számban) fordulhatnak elő záporok, zivatarok.

Hírdetés

Ma a déli, délnyugati szél megélénkül, szerdán már egyre nagyobb terülten északnyugatira, nyugatira fordul a légmozgás, és főleg az Észak-Alföldön meg is erősödik. Zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul. Nagyvárosokban, tópartok mentén lesz a legmelegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 29 és 37 fok között alakul. Északnyugatra már megérkezik a hűvösebb levegő, de keleten, délkeleten még kitart a hőség.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »