Sok hamis bombafenyegetés káoszt okozott több légitársaságnál és pánikot az utasoknál

Sok hamis bombafenyegetés káoszt okozott több légitársaságnál és pánikot az utasoknál

Sok hamis bombafenyegetés káoszt okozott több légitársaságnál és pánikot az utasoknál Mészáros Richárd2024. 10. 20., v – 11:38

Több mint hetven hamis bombafenyegetés káoszt, késéseket és pénzbeli kárt okozott a héten több indiai és néhány más légitársaságnál, valamint pánikot az utasoknál Szingapúrtól Nagy-Britannián át egészen Kanadáig – jelentette vasárnap az indiai média.

Hírdetés

Minden járat problémanetesen leszállt, de a fenyegetések miatt nem feltétlenül a tervezett repülőtéren, mert egyes járatokat át kellett irányítani máshova. Volt olyan járat, amelyet vadászgépeknek kellett kísérniük. 

Az indiai kormány csak fenyegetésekről beszél, pokolgépről nem volt szó a közleményeiben, de a sok estre válaszul Újdelhi és a polgári légiforgalmi hatóság azt ígéri, hogy szigorú intézkedéseket fognak bevezetni. A Times of India című lap és a News 18 tévé jelentette, hogy múlt vasárnap óta nemzetközi járatokat érintő 70 pokolgépes fenyegetést kaptak főleg indiai légitársaságok, de mások is, köztük amerikaiak és egy új-zélandi. Ezek közül az esetek közül 30 szombaton történt, a legnagyobb káoszt okozva. 

Eddig mindössze egy feltételezett fenyegetőt, egy kiskorút vettek őrizetbe, szerdán. Az Indian Express című lap értesülése szerint pedig az X közösségi oldalon letiltottak egy olyan névtelen fiókot, amelyről sok fenyegetés indult.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »