Sok halálos és sebesült áldozata van egy izraeli légitámadásnak a legnagyobb bejrúti kórház közelében

Sok halálos és sebesült áldozata van egy izraeli légitámadásnak a legnagyobb bejrúti kórház közelében

Sok halálos és sebesült áldozata van egy izraeli légitámadásnak a legnagyobb bejrúti kórház közelében Mészáros Richárd2024. 10. 22., k – 13:16

Újabb súlyos izraeli légitámadás érte hétfőn este a libanoni fővárost, a legnagyobb állami kórház közelében, és tizenhárom ember – köztük egy gyermek – meghalt, további 57 pedig megsebesült – derül ki a libanoni egészségügyi minisztérium friss adataiból.

A Rafík Haríri Kórházban is kisebb károk keletkeztek az AFP francia hírügynökség helyszínen tartózkodó fotósa szerint. 

A kórház Bejrút déli külvárosának peremén található, az Irán-barát Hezbollah síita szervezet egyik fellegvárában, amelyet Izrael hetek óta intenzíven bombáz. 

Hírdetés

„A legfrissebb adatok szerint az izraeli ellenség támadásában a Haríri kórház közelében lévő Dzsnah körzetben 13 ember, köztük egy gyermek vesztette életét, a sebesültek száma pedig 57, közülük 17-et kórházba kellett szállítani, és ezek közül is heten válságos állapotban vannak” – közölte a tárca. 

Az izraeli hadsereg hétfőn bejelentette, hogy 24 óra alatt a Hezbollah libanoni síita szervezet mintegy háromszáz létesítményét támadta, miután a szervezet elleni offenzíváját kiterjesztette annak pénzügyi rendszerére, konkrétan a hozzá kötődő bankhálózatra is. 

Az ENSZ emberi jogi főbiztosának hivatala hétfőn elítélte a civil létesítményekben okozott „jelentős károkat”, amelyeket a Hezbollah bankhálózata elleni bombázás okozott. 

Az AFP hivatalos adatokon alapuló számítása szerint legkevesebb 1489 ember vesztette életét Libanonban szeptember 23-óta, amikor is az izraeli támadások intenzívebbé váltak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »