Soha vissza nem térő lehetőséget szalasztottak el a pipogya svédek: a migránsok azzal fenyegetőztek, hogy regisztráció esetén a vízbe ugranak

Soha vissza nem térő lehetőséget szalasztottak el a pipogya svédek: a migránsok azzal fenyegetőztek, hogy regisztráció esetén a vízbe ugranak

Egy svéd kompon migránsok azzal fenyegetőztek, hogy a vízbe vetik magukat, ha regisztrálni akarják őket Svédországban. Inkább Finnországba, illetve Norvégiába mennének.

Csütörtök este migránsok egy csoportja azzal fenyegetőzött, hogy a vízbe veti magát a kompról, ha regisztrálnia kell magát Svédországban – írja a The Local svéd kiadása. A svéd kikötőből, Trelleborgból érkezett a riasztás, miszerint egy ott kikötött kompon tartózkodó migránsok kilátásba helyezték, hogy a vízbe ugranak a fedélzetről.

Hírdetés

A riasztásra a helyszínre érkezett a parti őrség, valamint a tengeri és szárazföldi mentőszolgálatok. A parti őrség képviseletében Arvid Tedvik azt nyilatkozta, hogy a migránsok Norvégiába vagy Finnországba akartak menni. Mint mondta, végül senki nem ugrott a vízbe, de a parti őrség egész este a kikötőben maradt, hogy felügyelje a kompforgalmat.

A Malmö-i bevándorlási hivatal képviselője azt mondta, senkit sem kényszerítenek arra, hogy ujjlenyomatot adjon, vagy menedékért folyamodjon Svédországban.

A migránsok egy része Németországban azért nem volt hajlandó regisztrálni, mert Dániába, illetve Svédországba; Dániában pedig azért, mert Svédországba tartott.

(Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »