Soha nem tapasztalt szinten a hazai "iszlamofóbia" – panaszkodik a Magyar Iszlám Közösség vezetője

Soha nem tapasztalt szinten a hazai "iszlamofóbia" – panaszkodik a Magyar Iszlám Közösség vezetője

2015-ben olyan magas szintet ért el a hazai „iszlamofóbia”, melyet még soha nem tapasztalt korábban a Magyar Iszlám Közösség, írják a közleményükben.

Soha ennyi fenyegetést még nem kaptak a Magyar Iszlám Közösség és a hazai muszlimok, és ezért a menekültválságra adott kommunikáció a felelős – írja Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség elnöke újév napján kiadott közleményében.

Ebben kifejti, hogy „egyes médiák részéről” tömeges támadás érte identitászavaros közösségüket, az iszlám vallást és a muszlimokat. Bolek szerint ezek közé tartozott a Kossuth Rádió, az ATV, az M1 Híradó, az Index, a Hetek magazin, és „új színfoltként” a Hír Tv és a Magyar Nemzet és a Magyar Idők.

Hírdetés

A Magyar Iszlám Közösség szerint a Jobbik „iszlámbarátsága” is lelepleződött, hiszen „a menekülteken keresztül a muszlimokat is támadta, támadja a Jobbik és szatelit-szervezetei és médiái.”

Bolek szerint bebizonyosodott, hogy „a sikeres munkánkat szinte egyetlen hazai média sem méltatta közlésre alkalmasnak, de ha negatív hírt kellett közölni vallásunkról vagy a muszlimokról, azt azonnal közölték. Érdekes, hogy kizárólag a muszlim bűnözők vallási hovatartozását jelentették, más bűnöző vallási hovatartozását nem firtatták.”

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »