Soha ennyi pénzt nem szedtek még be bírságokból a magyar rendőrök

Soha ennyi pénzt nem szedtek még be bírságokból a magyar rendőrök

2019 első félévében több mint 9 milliárd forintról postáztak közigazgatási bírságot az autósoknak – írja Vezess.hu, hozzátéve: mindezt úgy sikerült elérni, hogy a VÉDA készülékei rendszeresen elromlanak.

A portál cikke hangsúlyozza, hogy ez az összeg nem a beszedett, hanem a kiszabott bírságokat jelenti, rendre jelentkeznek ugyanis autósok, akik állítják, nem mentek annyival, mint azt a rendőrség mondja, a meghatározó többség ugyanakkor befizeti a büntetést.

A Vezess.hu azt is megjegyzi, hogy a bírságokat legnagyobbrészt gyorshajtás miatt szabták ki, de nem kizárólag, hiszen a többi között tartalmazzák a piros lámpán, vagy éppen a vasúti átkelőn rosszkor áthajtók büntetéseit is.

Hírdetés

A szupertraffipaxok 99 százaléknál is nagyobb mértékben a gyorshajtókat buktatják le.

Az átlagos bírságösszegek is folyamatosan nőnek. Idén az egy autósra jutó bírságösszeg 34.500 forint, tavaly ez még 28.750 forint volt.

A portál rendszeresen kikéri egy-egy adott időszakról a szupertraffipaxok meghibásodási statisztikáit. Ezekből úgy tűnik, hogy nem annyira atombiztos a berendezések működése, hiszen 2019 első hat hónapjában összesen 198 javítást kellett végezni 182 nap alatt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »