Soha egy ország sem kapott annyiféle fegyvert, mint Ukrajna

Ukrajna mintegy 600 különböző fegyvertípust kapott segítőitől – többet, mint bármely más hadsereg a világon.

Ezek közül még nem mindet használták fel – mondta Martin O’Donnell ezredes, az amerikai hadsereg európai és afrikai parancsnokságának szóvivője az RBC Ukraine interjújában.

A nemzetközi partnerek mintegy 600 fegyvertípust és eszközt bocsátottak Ukrajna rendelkezésére, az Abrams harckocsiktól kezdve a Leopard tankokon át a Patriot rendszerig. 600 féle. Ez rengeteg. Most már mindenük megvan – mondta.

O’Donnell hozzátette, hogy szerinte az oroszok meglepődnek majd, amikor az ukránok végre bevetik azt, amin az elmúlt hónapokban dolgoztak – írja az Unian ukrán hírügynökség.

Hírdetés

Úgy tűnik, egyelőre nem küldenek F-16-osokat

Ukrajna ellátása a szükséges számú F–16-os repülőgéppel több pénzügyi forrást igényel, mint amennyit az amerikai kormány elkülönített. Ez megnehezítené a légvédelmi képességek és tüzérségi lövedékek szállítását az ország védelmi erőinek igényeihez.

Ezt David Butler ezredes, az Egyesült Államok hadseregének szóvivője jelentette ki az RBC-Ukrajnának adott interjújában – írja az Ukrinform.

„Mi bizonyos mennyiségű forrást különítettünk el Ukrajna számára, és az F–16-osok nagyon drágák. Az oroszoknak több mint 500 vadászgépük van. És ahhoz, hogy az ukránoknak ugyanennyi számú F–16-ost tudjunk biztosítani, több forrásra lenne szükség, mint amennyit a kormányunk jelenleg megenged nekünk” – mondta a szóvivő.

(Index)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »