Sógor komaság? Huliak (SNS) élettársa magas állami pozíciót kapott

Sógor komaság? Huliak (SNS) élettársa magas állami pozíciót kapott

Nyitókép: SITA

Rudolf Huliak, az Andrej Danko vezette SNS egyik erős embere. Korábban környezetvédelmi miniszterként számoltak vele, végül azonban maradt parlamenti képviselő. Azon három fő SNS-es politikus egyike, akik a koalíciós tanács ülésein is képviselik a pártot. Ez a legmagasabb egyeztető fórum az országban, ahol a parlamenti többséget garantáló pártok vezetői egyeztetnek a fő politikai döntésekről.

A Štandard portál szerint Huliak élettársa, Eva Pšídová most új, magas állami pozíciót kapott. Ő lett az Állami Környezetvédelmi Hivatal vezérigazgatójának Štefan Kyseľnek a kabinetfőnöke. Pšídová korábban nem dolgozott ezen a területen.

Michal Kiča, az előző kormány környezetvédelmi államtitkára szerint Kyseľ  magyarázattal tartozik a pozíció betöltését illetően.

„Kyseľ maga is Huliak korábbi pártjának, a Nemzeti Koalíciónak a vezetőségi tagja, mely párt a legutóbbi parlamenti választásokon közös listán indult az SNS-szel,”

Hírdetés

– írta közösségi oldalán.

„Taraba vezetése alatt a környezetvédelmi minisztérium tömegével bocsájtja el a szakembereket, akik helyébe inkompetens, hű pártapparátcsikokat ültet. Lásd a korábbi orvvadászt, most pedig már a pártvezetők mindenféle családtagjait is,“

– tette hozzá Kiča, aki a kialakult helyzetet sógor-komaságnak nevezte.

Huliak reakciója egyelőre nem ismert.

Štandard.sk, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »