Sneider Tamás: Előbb-utóbb Karácsony is kénytelen lesz elfogadni Wass Albert nagyságát

Sneider Tamás: Előbb-utóbb Karácsony is kénytelen lesz elfogadni Wass Albert nagyságát

A Jobbik elnöke is szükségesnek látta, hogy felhívja Budapest újdonsült főpolgármesterének figyelmét arra: Wass Albert nem volt náci.

Sneider Tamás a közösségi médiában üzent az erdélyi magyar irodalom jeles képviselőjét ócsároló Karácsony Gergelynek:

„Karácsony Gergely végzettségét tekintve politológus, munkáját tekintve pedig Budapest főpolgármestere, így Wass Albert erdélyi írófejedelem munkásságát vagy életpályáját megítélni egyszerűen nem hivatott.”

A Jobbik elnöke szerint „az írót a konkrétumok nélküli „politikai támadhatóságáról” beszélőkkel és a kommunista népbírósági ítéletből kiindulókkal szemben védelmezni egyszerűen szükségtelen”, mert ezek a megközelítések olyan gyenge lábakon állnak, hogy magyarázni is szükségtelen az ellenkezőjüket.

Hírdetés

„Budapest új főpolgármestere a választási kampányban azt ígérte, hogy az üldözötteknek segítő kezet nyújt, a budapestieknek pedig főpolgármestere, nem pedig helytartója lesz. Törődik a fővárosiak egészségével, otthonaival, továbbá élő, élhető és emberközpontú várost csinál (sic!). A jövőben erre kéne koncentrálnia, nem pedig annak a Wass Albertnek a megalapozatlan minősítésére, akinek nagyságát elfogadni (ha közönnyel is), de előbb-utóbb maga is kénytelen lesz.”

– zárta gondolatati Sneider Tamás.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »