Skót-magyar: Varga Barnabás arcában több csont is eltört. „Nagyon aggódtunk érte” – így értékelt Rossi és Szoboszlai

Skót-magyar: Varga Barnabás arcában több csont is eltört. „Nagyon aggódtunk érte” – így értékelt Rossi és Szoboszlai

Mint ismert, a magyar válogatott a csereként beálló Csoboth Kevin 100. percben szerzett góljával legyőzte Skóciát, ezzel életben tartva továbbjutási reményeit.

A mérkőzésen súlyosan megsérült Varga Barnabás állapotával kapcsolatban még éjfél után közölte, a Ferencváros támadójának arcában több csont is eltört, valamint agyrázkódást is szenvedett. A középcsatárra műtét vár, bár azt idáig még nem közölték, hogy erre Stuttgartban, vagy máshol kerül-e majd sor.

„Zavaros helyzet volt az ütközés, a videobíró vizsgálta az esetet. Úgy tűnt, nincs eszméleténél, nagyon aggódtunk érte, mert az orvosok rendkívül lassan indultak a pályára, mintha nem lettek volna tisztában a sérülés veszélyével és súlyosságával. Eltört az arccsontja”

idézte fel a meccset követő sajtótájékoztatón az esetet Marco Rossi szövetségi kapitány, aki szeme alá mutatva jelezte, hol szenvedte el a sérülést a Ferencváros futballistája.

„Most már rendben van, ez a legfontosabb. Valószínűleg órákon belül megműtik, a torna hátralévő részében már nem számíthatunk rá”.

mondta éjszaka Rossi, aki a mérkőzést értékelve elmondta, a skótok többet birtokolták a labdát, de összességében kiegyenlített volt a mérkőzés.

Skót-magyar – Él a remény! Hihetetlen végjátékban győzött a magyar válogatott

A 70. perc után nagy rohanás volt a pályán, nekünk volt több helyzetünk, ezért úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet. Örülök, hogy megvan az első győzelmünk a tornán, elsősorban a stadionban helyet foglaló több ezer szurkoló miatt, akik oda-vissza utaztak a meccsekre, nekik ajánljuk ezt a sikert. Nagyon csalódott lettem volna, ha pontok nélkül tértünk volna haza, így viszont egész más lenne hazamenni akkor is, ha végül nem sikerül a csoportból való továbbjutás. Három mérkőzésünk volt a csoportban, és csak a Svájc elleni első félidőt hozhatják fel ellenünk, akkor tényleg nagyon rosszul játszottunk. A németek ellen azt játszottuk, amit kellett, több szituációban nem voltunk szerencsések, de a házigazda ellen benne van a vereség a pakliban. Ma végre ránk mosolygott a szerencse, reméljük, ez jó jel, és nem pártol el mellőlünk.

Marco Rossi újságírói kérdésre válaszolva elmondta: Szoboszlai Dominik nem volt teljesen fitt a mérkőzés előtt, izomproblémái miatt nem is edzhetett a németek elleni meccs óta.

Hírdetés

Szoboszlai sorozatos kezeléseken van túl, ez tette lehetővé, hogy játsszon ma, de nélküle nincs magyar válogatott. A hajrában le akartam hozni, mert elfáradt, de fennhagytam, mert ő mindig el tud dönteni egy meccset. Most azonban Csoboth volt a nyerő ember, aki pontosan úgy szállt be, ahogy szerettem volna. Jó felfutásai voltak, kapufát lőtt, betalált, a játéka hatalmas hatással volt a meccsre.

Kinek hogy szurkoljunk? Avagy így juthat tovább csoportjából a válogatott

Szoboszlai Dominik arról kérdezték: mit érzett Csoboth Kevin góljánál.

„Büszke vagyok az egész csapatra, ahogy a végéig küzdöttünk, nem adtuk fel, de rá is, megérdemelte ezt a gólt. Ugye kiskorom óta ismerem, láttam, mennyi munkát beletett még akkor is, ha nem mindig úgy jött ki neki a lépés. Megérdemelte, úgyhogy élvezze ki, de innentől már csak ez az elvárás.”

Saját állapotáról Szoboszlai elmondta, volt már jobban is, még mindig fáj a lába, de reméli, hogy az elmúlt két naphoz hasonlóan a következő napokban is tud majd még regenerálódni.

„Boldogok vagyunk, de azért Barnira is gondolunk, mert a legfontosabb, hogy ő jól legyen. Én voltam az első, aki odament hozzá az ütközés után. Láttam, hogy mi van, de arról nem is akarok beszélni”

nyilatkozta Varga Barnabás súlyos sérüléséről a középpályás hozzátéve, nem érti a protokollt, hogy ilyen esetekben miért nem rohannak be a pályára azonnal a mentősök, illetve miért nem hozzák gyorsabban a hordágyat.

„Ez mindenki számára egy rohadt nagy kérdés! Azért remélem, hogy mindenki észhez tér, mert most jól jöttünk ki belőle, de remélem, soha többé nem élünk át ilyet”

fogalmazott a csapatkapitány.

A skótok elleni őrült magyar győzelem képei – Skócia – Magyarország az Ebn 0:1

Körkép.sk, mlsz.hu, m4sport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »