Sistani ajatollah az izraeli áruk bojkottjára szólított fel

Sistani ajatollah az izraeli áruk bojkottjára szólított fel

Irak legjelentősebb síita vallási vezetője, Ali Al-Sistani ajatollah követői számára azt tanácsolta, hogy kerüljék az izraeli termékeket, és mindent amiből a megszálló izraeli rezsimnek haszna származik.

A sajtó képviselői azt kérdezték a tiszteletreméltó vallási vezetőtől, hogy megengedett e olyan termékeket venni vagy eladni, melyekből közvetlenül Izraelnek haszna származik.

Sistani ajatollah erre azt válaszolta, hogy nem megengedett az olyan termékek kereskedelme, melyek izraeli gyártmányúak, vagy pedig Izraelnek származik haszna belőlük. Az utóbbi időszakban ugyanis a világ több részén is elterjedt az izraeli áruk bojkottja, mely jelentős veszteségeket okozott a közel-keleti megszálló országnak.

Hírdetés

Az izraeli termékeket bojkottáló BDS (Boycott, Dibestment and Sanctions) nevű szervezetet 2005-ben alapította meg 170 palesztin csoport. A szervezet célja az izraeli termékek bojkottja és az, hogy az ENSZ az ún. ,,Izrael állam,, ellen is hozzon olyan szankciókat mint annak idején a szintén rasszista Dél-Afrika ellen a 80-évek végén.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Press TV)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »