Sírtak a portugálok az öltözőben

Roberto Martinez, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya játékosai kihagyás nélküli koncentrációját emelte ki a címvédő portugálok ellen, az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében aratott vasárnapi 1-0-s győzelem után.

„Egy pillanatra nem veszítettük el a koncentrációt, bár voltak nehéz pillanatok, és Portugália az utolsó pillanatig küzdött a továbbjutásért, nagy elégedettséget érezhetünk” – mondta a szakember. Hozzátette: egy „győztes csapatnak” ilyen tulajdonsággal kell rendelkeznie. – „Tisztában vagyunk az adottságainkkal, valamint azzal, hogy jó futballra vagyunk képesek, de ezúttal megmutattunk minden más elemet is, amire egy ilyen meccsen szükség van. Edzőként nem is lehetnék büszkébb.” A portugálok 23 alkalommal vették célba a belgák kapuját, akiknél a rutinos három belső védő, a 35 éves Thomas Vermaelen, a 32 éves Toby Alderweireld és a 34 éves Jan Vertonghen teljesítményét emelte ki Martinez.

Az edző szerint a belgiumi futballakadémiákon be kellene mutatni a mérkőzést, „így kell védekezni” címmel. Az összecsapás legjobb játékosának megválasztott belga gólszerző, Thorgan Hazard kiemelte: ilyen jellegű meccseken „két kézzel kell megragadni” minden apró lehetőséget, lövésénél ő sem tett másként. Thomas Vermaelen hangsúlyozta: az első félidőben fent játszottak, és nyomást tudtak gyakorolni Portugáliára, a második félidőt tekintve viszont szerencsésnek mondhatják magukat, hogy győztek. A belgák kapusa, Thibaut Courtois elmondta: a csoportkör három mérkőzésén nem volt túl sok dolga, de számított rá, hogy Portugália ellen más lesz a helyzet. „Büszke lehetek a csapattársaimra, akik nagyszerűen védekeztek.

Hírdetés

Olaszország ellen szintén nehéz dolgunk lesz, de a nyolcaddöntőben bebizonyítottuk, hogy készen állunk” – nyilatkozta. A belgák kulcsemberei közül Kevin De Bruyne az első félidő végén, míg Eden Hazard a hajrában szenvedett sérülést, és mindkét játékost lecserélték. Állapotukról egyelőre nem közöltek részletes tájékoztatást a belgák, akik pénteken játszanak az immár 31 meccse veretlen olaszokkal a müncheni negyeddöntőben.

Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya csalódottságáról és szomorúságáról beszélt a kiesést követően. „Volt néhány játékos, aki sírt az öltözőben. Mindent beleadtak ebbe a meccsbe, de a vereség az vereség. Nem is tudom, mit mondhatnék most. Mindannyian nagyon akartuk a győzelmet, és hittünk a továbbjutásban” – nyilatkozta.

Joao Palhinha, a portugálok középpályása kiemelte: fel kell emelni a fejüket, és megnézni, hol képesek javítani a játékukon. „Nagyon hiányzott egy szerencsés pillanat, ez döntötte el a meccset” – mondta.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »