Sírkő vágta le az eltiltott magyar edző négy ujját

Szörnyű balesetet szenvedett néhány hete Vágó Attila, a Diósgyőr, a Szolnok és a Szigetszentmiklós korábbi vezetőedzője. A trénernek egy sírkő levágta négy ujját, és bár azokat meg lehetett menteni, részeket amputálni kellett belőlük. Az eltiltott szakember támogató üzeneteket mellett pénzt is kapott a szakma több képviselőjétől -írja a csakfoci.

Nem elég, hogy az MLSZ egy évre eltiltotta a munkától Vágó Attilát, a szakember egy szörnyű balesetet is szenvedett még decemberben, amikor szülei sírját kereste fel.

Hírdetés

– A sírkő megbillent, elestem, és sajnos a jobb kezemen négy ujjamat lekaszabolta. Bementem a házba, a kezemet elszorítottam szíjjal, a bátyám elkötötte tiszta ágyneművel, beültem az autóba, és bal kézzel váltva vezettem. Az orvos, aki Salgótarjánban megműtött, azt kérdezte: ki hozott be, hogy jöttél be, mert nem létezik, hogy egy ember ilyen sokkos állapotban kocsiba ül és bejön a kórházba. Amikor beértem, már nagyon rosszul voltam, de öt óra múlva, amikor véget ért az operáció, a feleségem, a lányom és a két fiam már ott volt. Ez nagyon fontos volt. Sajnos amputáltak a középső- és a gyűrűsujjamból három és fél centit, a kisujjamból és a mutatóujjamból pedig másfél-másfél centit. Sajnos benne volt az is, hogy nem figyeltem kellően, nem ott járt az eszem, mert akkor is az eltiltásomon agyaltam… Még mindig nagyon csúnyán néz ki. Nekem is szoknom kell ezt a helyzetet, vívódom magammal, nagyon szenvedek, teljesen magam alatt vagyok. A mutatóujjam még mindig be van gyulladva, ezért további egy centit le kellett vágni belőle, úgyhogy pénteken újabb varratszedés lesz. Meg kellett tanulnom mindent bal kézzel csinálni, ami nem egyszerű, de ezt az egészet megemészteni még nehezebb – elevenítette fel a történteket a tréner a rangado.hu-nak.

Öröm az ürömben, hogy játékosok, edzők, csapatok álltak ki Vágó mellett.

– Olyan kollégáktól érkeztek üzenetek, akikkel együtt jártunk az edzői iskolába, de aztán az elmúlt évek során óriási csatákat vívtunk a meccseken, ellenfélként. Részvétteljes üzenetek érkeztek, együtt éreznek velem, erősítenek, támogatnak, nem hagynak egyedül, ez példaértékű számomra. De nem csak üzeneteket kaptam, hanem felajánlásokat is. Érkeztek a számlámra különböző összegek, amiket nem tudtam mire vélni. Megnéztem, honnan jöttek, felhívtam a feladókat, és azt mondták: „Attila, ez a legkevesebb! Veled vagyunk, harcolj, ne add fel!” Nem is tudom, mikor volt utoljára példa ilyen összefogásra. Nem a pénz összege a fontos, és nem is az, hogy kik küldték – direkt nem nevezem meg őket, mert erre kértek –, hanem az elv. A mondás szerint ami nem öl meg, az megerősít. Hát engem ez nagyon megerősített. Elérzékenyültem, pedig én is olyan vagyok, hogy segítek mindenkin, ha tudok. Ezek az emberek most bizonyították, hogy létezik még becsület és összetartás ebben a sportágban. Azért is esik jól mindez, mert ha rossz ember lennék, akkor bizonyára nem fognának össze miattam a kollégáim és a volt játékosaim, akkor nem állnának mellém, akármekkora bajban is vagyok – mondta a szakember.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »